Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gerhard Schröder:

'Ako Putin zatvori plinsku slavinu Njemačkoj – ja ću dati ostavku!'

Russia's President Vladimir Putin chairs a meeting outside Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/2
24.04.2022.
u 00:01

"To se neće dogoditi", rekao je. Ali da jest, "onda bih dao ostavku", potvrdio je Schröder, ne precizirajući na koju ulogu misli.

Bivši njemački kancelar Gerhard Schröder, čije su se bliske veze s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom pokazale vrlo kontroverznima od početka rata u Ukrajini, izjavio je za New York Times da Putin neće smanjiti isporuku ruskog plina Njemačkoj.

U intervjuu koji će biti objavljen u nedjelju, Schröder, koji je nakon povlačenja iz politike preuzeo unosnu ulogu na čelu nadzornog odbora ruskog državnog energetskog diva Rosnefta, kao i rad za plinovode Sjeverni tok i Sjeverni tok 2, sugerirao je da će dati ostavku na svoju mjesto samo ako Putin zatvori plinsku slavinu Njemačkoj.

10.02.2022., Okoli - Podzemno skladiste plina. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

"To se neće dogoditi", rekao je. Ali da jest, "onda bih dao ostavku", potvrdio je Schröder, ne precizirajući na koju ulogu misli.  Bivša kancelarka naišla je na velike kritike u Njemačkoj jer nije prekinula veze s ruskom industrijom fosilnih goriva unatoč ruskoj invaziji na Ukrajinu.

Ruski energetski div Gazprom također je predložio Schrödera za mjesto u nadzornom odboru početkom veljače - neposredno prije početka rata u Ukrajini.

Prema New York Timesu, Schröder je odbio reći planira li sada prihvatiti nominaciju Gazproma ili ne. Times je naveo da je s bivšim njemačkim čelnikom dvaput razgovarao u njegovom rodnom gradu Hannoveru. Intervju je prvi takve vrste koji je Schröder dao od početka rata u Ukrajini.

VIDEO Kotromanović: Sigurno će se ljudi iz svijeta priključiti ukrajinskoj vojsci

Komentara 20

GL
glištun
06:30 24.04.2022.

Pored desetaka tisuća mrtvih u ovom ratu tvoja ostavka i ne bi bila vijest.

ST
struj
07:16 24.04.2022.

Pitaj malo iskusnije nijemce oni će ti sigurno dati savjet da nevjeruješ rusu .

PR
prokurator
00:32 24.04.2022.

"ako putin otvori plinsku bocu, ja otvaram vinsku bocu!"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije