Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko će odgovarati?

Ako Purdu izruče Srbiji, HSP će tražiti Jandrokovićevu ostavku

\'slavonija.... osijek...14.11.2007.... suceljavanje politicara cetvrte izborne jedinice... danijel srb... snimio davor javorovic...\'
Davor Javorović/Pixsell
26.01.2011.
u 13:12

HSP smatra da nadležnost nad onim što se dogodilo u Hrvatskoj između hrvatskih državljana nemaju pravosudna tijela bilo koje druge države

- Slučaj Tihomira Purde prvorazredno je političko, a ne samo pravosudno pitanje. Ako Purdu izruče Srbiji, to će biti poraz hrvatske vanjske politike i točka nakon koje se mora tražiti odgovornost. HSP će tada zatražiti ostavku ministra vanjskih poslova i potpredsjednika Vlade Gordana Jandrokovića, jer to će biti promašaj vanjske politike - kazao je predsjednik HSP-a Daniel Srb.

HSP smatra, kaže Srb, da nadležnost nad onim što se dogodilo u Hrvatskoj između hrvatskih državljana nemaju pravosudna tijela bilo koje druge države. Nikakva pravosudna tijela u Srbiji ili vojni sudovi bivše države nemaju nadležnost nad našim državljanima.

- Cijeli ovaj slučaj branitelja Tihomira Purde, koji je u zatvoru u BiH i koji će, po svemu sudeći, biti izručen Srbiji, posljedica je lošeg međunarodnog položaja Hrvatske - tvrdi Srb.

Komentara 20

Avatar Idler 3
Idler 3
14:00 26.01.2011.

Dečki, a čemu nam služi Stanimirević u vrhu vlasti. Ako on lijepo zamoli suprotnu stranu, njega buju ko \"svog\" poslušali, a on bude pokazal silnu ljubav prema domovini u kojoj živi i prima plaću...ma šalim se malo...ct, ct, ct...

OB
-obrisani-
13:37 26.01.2011.

nikakvu nadležnost nad događajima koji su se dogodili u Hrvatskoj između hrvatskih državljana nemaju nikakva pravosudna tijela bilo koje druge države. Nikakva pravosudna tijela u Srbiji ili vojni sudovi bivše države nemaju nadležnost nad našim državljanjima. ========= točno i najmanjee što se treba zahtjevati jest ostavka Jandrkovića .U slučaju Purda je više aktera zakazalo i napravilo kardinalne propuste za koje mora i treba odgovarati!!!!

SW
swimm
14:22 26.01.2011.

a kada ce se neki PTSP-ovac naci pa da organizira nesto konkretno na jandrokovica i slicne?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije