Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon što je drugi put oslobođen optužbe da je ubio majku, Branko Kragl poručuje policiji:

Ako prvi pronađem ubojicu moje majke, ja ću mu presuditi

Branko Kragl
Josip Maljak/Pixsell
27.11.2009.
u 11:51

Gdje je nož kojim je ubijena, tko je s mojom majkom pio rakiju prije ubojstva, kome je skuhala kavu? Netko je u policiji očito zainteresiran, nekoga se štiti - tvrdi Kragl.

Slučaj ubojstva Nade Kragl koje je počinjeno 1981. godine policija je iz ladice izvadila 2005. godine, nekoliko mjeseci prije nego što bi počinjenje toga teškog kaznenog djela završilo u zastari.

Tu je ležala”

- Bio sam siguran da ću opet biti oslobođen jer nisam kriv, nisam ubio svoju majku! - u ekskluzivnom razgovoru za Večernji list ustvrdio je Branko Kragl (51) koji je drugi put u zadnje tri godine nepravomoćno oslobođen za ubojstvo Nade Kragl u noći na 19. travnja 1981. godine, kada je sa suprugom Milkom slavio ulazak u bračnu zajednicu.

Na drugom suđenju bilo mi je mnogo teže, tresao sam se cijelo vrijeme. Opet sam počeo piti. U pauzi do presude morao sam otići na zahod umiti se hladnom vodom. To je veliki stres. Netko me stalno gura u nešto što je nemoguće. Kao što je i moj odvjetnik rekao, ubojstvo moje majke djelo je profesionalca - požalio se Kragl.

S njim smo razgovarali u stanu u Rudarskom naselju u Glogovcu kraj Koprivnice, za stolom koji je nekoliko metara od mjesta gdje je 1981. godine kuhinjskim nožem brutalno izmasakrirana Nada Kragl.

- Tu je ležala - nekoliko puta pokazao nam je njezin sin, suznih očiju.

- 'Tata, ako oni tebi dokažu krivnju, ja ću se odreći našeg prezimena', rekao mi je sin. Je li to u redu? Ne može Hrvatska u Europu preko mojih leđa. Netko mora odgovarati za ovo što su mi radili - istaknuo je Kragl, prozivajući policiju da je katastrofalno obavila svoj posao i 1981. godine, kada je za ubojstvo optužila njegova oca, i u istrazi koju je ponovno pokrenula 2005. godine protiv njega.

- Dok sam bio u pritvoru zbog obiteljskih problema, jedan policajac rekao mi je: 'Ti ćeš trunuti u zatvoru, a ja za sedam-osam godina idem u penziju i baš mi se fućka.' Ne znam što sam mu bio kriv. Ja se u životu nisam mravu zamjerio, nikome nisam ostao ništa dužan. Nikad ne bih mogao učiniti svojoj majci to što joj je netko učinio. Bio sam sin jedinac, mama me je voljela. Evo, tu na zidu su još uvijek njezini gobleni, čak smo je kasnije umontirali na sliku s našeg vjenčanja jer na njemu nije bila - pripovijeda Kragl, tvrdeći kako je i danas mnogo toga nejasno u vezi s ubojstvom njegove majke.

- Kamo su nestali neki spisi, gdje je nož kojim je počinjeno ubojstvo? Tko je pio rakiju s mojom majkom, kome je ona kavu skuhala? Umjesto da mene uključe u istragu, oni protiv mene dižu optužnicu. Sve su to igre. Netko je u policiji očito bio zainteresiran, nekoga se štiti - uvjeren je Kragl.

Ubojica je u selu”

Susjeda Kraglovih na sudu je izjavila kako je jednom čula da Branko u svađi govori supruzi: “Ubio sam majku, ubit ću i tebe!”

- To nikad nisam rekao - uvjeravao nas je on.

Druga susjeda svjedočila je kako ga je vidjela da ulazi u stan u kojemu je Nada Kragl ubijena. Na kraju više u to nije bila tako sigurna, a on je uvjeren kako ju je netko nagovorio da svjedoči protiv njega.

Kragl je također uvjeren da njegov otac Josip, koji je preminuo 1997. godine, kojeg se najprije teretilo, nije ubio majku. Nada se da će se jednog dana ipak pronaći pravi krivac.

- Ubojica je u selu! Primijetio sam da me neki ljudi, koje i ne poznajem najbolje, čudno gledaju. Neki se čak i skrivaju od mene. Da je policija pritvorila dvoje-troje takvih, odavno bi znali tko je ubojica - izjavio je Kragl.

- Bolje da ubojicu pronađe policija nego ja, jer ću mu onda ja i suditi! - poručio je nekoliko dana nakon što je drugi put oslobođen optužbe da je ubio majku.

Komentara 3

Avatar BEBEK 2
BEBEK 2
14:18 27.11.2009.

Ja ovom Branku bas i ne vjerujem previse ... Cudan je to tip, ... Ima djecu u rasponu od 6 pa do 28 godina, ... nigde ne radi, ...A, po faci mu se vidi da je kroner, ..

OB
-obrisani-
15:38 27.11.2009.

Ma sta kroner, ovaj se od flase ne odvaja ni kad sere na wc_u!

VE
veles
17:01 27.11.2009.

a kaj ak netko voli popit odmah je kriminalac i ubojica...ovo meni izgleda kao policijsko pakiranje, baš kao i onaj slučaj pljačke u sesvetama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije