Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo branitelja i Središnji ured:

'Ako prijava Sandre Topić udovoljava zakonu stan će dobiti do kraja godine'

Sandra Topić
Foto: Branimir Bradarić
04.09.2020.
u 13:58

Prema podacima Središnjeg ureda za stambeno zbrinjavanje obitelj Topić podnijela je u siječnju 2019. godine prijavu za stambeno zbrinjavanje nadležnom Upravnom tijelu u Vukovarsko-srijemskoj županiji te se nakon bodovanja nalaze na 34. mjestu liste prvenstva grada Vukovara po modelu - davanje u najam stana u državnom vlasništvu

Po objavi teksta na portalu Večernjeg lista, a u kojem hrvatska braniteljica Sandra Topić (47) govori o potrebi stambenoga zbrinjava za svoju obitelj Ministarstvo hrvatskih branitelja navodi kako je Topić u više navrata u protekle četiri godine, od 2016. do danas, obraćala se Ministarstvu hrvatskih branitelja sa zamolbom za pomoć. Isto tako Topić je u više navrata ostvarila i pravo na jednokratnu pomoć kako Ministarstva tako i Zaklade hrvatskih branitelja.

- Iako ima status dragovoljca, ne ostvaruje pravo na stambeno zbrinjavanje prema Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji jer nema dovoljan broj dana sudjelovanja u Domovinskom ratu (2 godine) te se stoga zahtjev obitelji Topić rješava putem Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, pojašnjavaju iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

Prema podacima Središnjeg ureda za stambeno zbrinjavanje obitelj Topić podnijela je u siječnju 2019. godine prijavu za stambeno zbrinjavanje nadležnom Upravnom tijelu u Vukovarsko-srijemskoj županiji te se nakon bodovanja nalaze na 34. mjestu liste prvenstva grada Vukovara po modelu - davanje u najam stana u državnom vlasništvu.

Inače, na području grada Vukovara u tijeku su radovi na sanaciji ili izgradnji stambenih jedinica u državnom vlasništvu, a do kraja ove godine planira se stambeno zbrinuti davanjem u najam stanova u državnom vlasništvu najmanje 70 obitelji podnositelja prijava s liste prvenstva grada Vukovara.

Iz Središnjeg ureda pojašnjavaju kako sukladno Zakonu o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima nadležno Upravno tijelo Vukovarsko-srijemske županije utvrđuje pravo na stambeno zbrinjavanje u skladu s pozicijom podnositelja prijave na listi prvenstva u odnosu na broj slobodnih i useljivih stanova u državnom vlasništvu na području grada Vukovara.

- Ukoliko prijava Sandre Topić udovoljava svim zakonskim odredbama nadležno Upravno tijelo u Vukovarsko-srijemskoj županiji donijet će prvostupanjsko rješenje o pravu na stambeno zbrinjavanje te će Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje po pravomoćnosti tog rješenja uvesti obitelj Topić u posjed odgovarajućeg stana već do kraja ove godine, što s obzirom na brojne prijave i liste prvenstva razuman rok. Napominjemo da je obitelj Topić o svemu navedenom bila obaviještena, kao i da je Ministarstvo hrvatskih branitelja i nadalje spremno pomoći u okviru svojih  nadležnosti i zakonskih mogućnosti -  ističu iz Ministarstva branitelja i Središnjeg ureda za stambeno zbrinjavanje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije