Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popis stanovništva

Ako popisivač javno iznosi vaše osobne podatke, javite DSZ-u

popis stanovništva (1)
Marko Lukunić/PIXSELL
08.04.2011.
u 12:30

Na popisu se možete izjasniti i kao Ličanin ili Slavonac jer na pitanja o vjerskoj i nacionalnoj pripadnosti građani mogu odgovoriti kako ih je volja

Postupak popisa stanovništva i dalje izaziva veliko zanimanje čitatelja, stoga će Večernji list u suradnji s Državnim zavodom za statistiku i idućih dana objavljivati odgovore na vaša pitanja i eventualne nedoumice.

 1. Bilo bi dobro da objavite popis dolazaka po četvrtima. Hoćete li?

Nismo u mogućnosti objaviti popis dolazaka po četvrtima. Popisivanje se na cijelom teritoriju RH provodi od 1. do 28. travnja i u tom će razdoblju popisivač obići sva kućanstva unutar područja za koje je zadužen. (Poručuju iz Državnog zavoda za statistiku)

2. Popisivačica po kvartovskim kafićima iznosi prikupljene podatke. Kome da se obratim?

Popisivač i ostale osobe koje sudjeluju u popisu dužne su trajno čuvati kao službenu tajnu sve podatke prikupljene od pojedinaca koje se odnose na njihove osobne, obiteljske i imovinske prilike. Možete se obratiti Državnom zavodu za statistiku na e-mail adresu: popis2011@dzs.hr ili na telefone 01/4806-196, 01/4806-189.

3. Kako se popisuju osobe koje su u toplicama, a nikoga nemaju kod kuće?

Osoba se može doći popisati u popisni centar u mjestu gdje je privremeno prisutna.

4. Zašto se ne smijemo upisati kao Ličanin, Slavonac...?

Na pitanja o vjerskoj i nacionalnoj pripadnosti svi se mogu slobodno izjasniti.

Popisivač mora upisati točno ono što mu se kaže, pa tako i kad se osoba na 
pitanje o narodnosti izjasni u smislu regionalne 
pripadnosti (npr. Ličanin, Slavonac itd.)

5. Kome da pohvalim popisivača?

Državnom zavodu za statistiku na e-mail adresu popis2011@dzs.hr ili na telefone 01/4806-196, 01/4806-189.

Komentara 6

Avatar sultan46
sultan46
00:46 19.06.2011.

Ja mislim da smo mi najgluplja nacija na svijetu,, Kakve veze ima nacija sa popisaom stanovnistva?? Kakve veze ima koliko wc-a i tuseva imam ili soba,,jel se broje stanovnici ili sobe i wc-i??? Ovdje se ne broje stanovnici vec se vrsi totalna kontrola gradjana,,tko si,sta si,,koliko imas itd.

IM
imra
12:51 08.04.2011.

konjine . a kako ću ja znati da on javno iznosi podatke. i što vam to znači javno? glupljih zakona koje vi donosite nema ni u botsvani...

Avatar broz
broz
22:26 08.04.2011.

Kad se prizna ju narodi i nacionalnosti kao Istranin,Dalmatinac,Slavonac,Ličanin,Zagorac itd onda će to biti u redu,ali tako glupo poistovjećivati narodnost s regionalnom pripadnošću mogu samo hrvatski zakonodavci i naravno i dalje primati vrlo visoke osobne dohotke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije