Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvanraspravno vijeće

Ako odluka sutkinje bude potvrđena, izaći će kada skupi 20 mil. kn

reno sinovčić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
29.12.2014.
u 15:05

Sinovčićevi odvjetnici prije su kazali da on nema potreban novac pa je teško vjerovati da će iz pritvora izaći prije Nove godine

        Na zagrebačkom Županijskom sudu ovaj bi se tjedan trebala održati sjednica izvanraspravnog vijeća, na kojoj će se raspravljati o žalbama na odluku Jadranke Mandušić, sutkinje istrage, koja je odredila istražni zatvor Reni Sinovčiću i ostalima. Istražni im je zatvor zamijenjen jamčevinama pa bi za obranu sa slobode, prema odluci sutkinje, Sinovčić trebao platiti 20 milijuna kuna.

Što se tiče njegovih suokrivljenika, jamčevina za Novicu Erlića i Dalibora Zebića (Zebić je u međuvremenu dao ostavku), bivše direktore NK Zadra, iznosi po milijun kuna, dok će zadarski poreznici – Stoja Mučaji, Vjekoslav Jurlina, Željan Pejković, Marko Lozančić i Irena Anić – za obranu sa slobode morati platiti po 300.000 kuna. Takvu je odluku sutkinja istrage donijela nakon što joj je izvanraspravno vijeće ukinulo prvo rješenje, kojim je Sinovčiću i ostalima određen istražni zatvor, dok su jamčevine koje su ponudili Sinovčić i nekolicina suosumnjičenika bile odbijene.

Izvanraspravno vijeće tu je odluku ukinulo naloživši sutkinji da malo bolje obrazloži zašto nije prihvatila ponuđenu jamčevinu, a glavni prigovor vijeća vezano za Sinovčića odnosio se na to da je sutkinja prilikom odluke o neprihvaćanju ponuđene jamčevine vodila računa o težini djela za koje se sumnjiči i visini štete koja mu se stavlja na teret (110 milijuna kuna), a premalo o njegovim osobnim prilikama.

U tom prvom navratu Sinovčić je za obranu sa slobode ponudio 10 milijuna kuna u gotovini, s tim da su njegovi odvjetnici kazali da on taj novac nema te da su ga za njega voljni prikupiti, kako su kazali, dobri ljudi. Stoga, ako izvanraspravno vijeće potvrdi posljednju odluku sutkinje istrage, bit će zanimljivo vidjeti kako će Sinovčić prikupiti iznos od 20 milijuna kuna. Ako odluka bude potvrđena i poznata danas ili sutra, teško je vjerovati da Sinovčić taj novac može prikupiti i uplatiti na račun suda, prije Nove godine, što bi značilo da bi početak 2015. dočekao iza rešetaka Remetinca.     

>> Reno Sinovčić i Stoja Mučaji u srijedu ujutro na ispitivanju u USKOK-u

Komentara 1

OB
ObrenM
21:26 29.12.2014.

Koliko je Nadan Vidosevic bio u istraznom.O njemu se vise ni ne pise-da se zaboravi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije