Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ravnatelj NCVVO-a:
Povratak na članak

Ako nema tajnosti identiteta pristupnika, bit će pritisaka na ocjenjivače mature. Želimo li to?

Nacionalni centar ima cilj unaprijediti državnu maturu u svim segmentima, pa tako i u normativnim. Neovisno o svemu što je potaklo raspravu o tome je li Pravilnik u skladu sa zakonom, odnosno Ustavom, Centar je već i prije ovoga slučaja planirao predložiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja promjene koje bi konkretizirale neka rješenja u Pravilniku, čime želimo ostaviti što manje prostora za dvostruko tumačenje iste odredbe.

Komentari 11

TM
trade_mark
11:21 01.08.2022.

gospodin filipović je osuđeni zlostavljač, pravomoćno je osuđen za mobbing 2019. godine. svejedno, netko je uzeo za shodno staviti budućnost djece u njegove ruke.

VL
GL
glištun
11:32 01.08.2022.

Birokrat ....pravila koja postaju sama sebi svrhom. Istovremeno oni koji ostave prazan papir za esej profitiraju jer je očito suvišan i neobavezan. Greškom potpisana snosi drakonske posljedice. Pamet se ne stimulira već očito glupost

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
20:31 31.07.2022.

Upisano ime treba penalizirati s 5%-10% bodova,a nikako s padom mature.

VL
Avatar Cohen
Cohen
09:17 01.08.2022.

Čini se da obavijest maturantima o zabrani potpisivanja ne sadrži obašnjenje "zašto", pogled "druge strane" na cijeli postupak, kakve to poteškoće stvara ocjenjivačima i objektivnosti rezultata.

VL
DQ
Dq
20:34 31.07.2022.

E-matura na računalu ili tabletu , uz ograničenje vremena mi je logično rješenje problema. Na serveru se u roku odmah saznaju rezultati i nema šanse da se mulja , osim preko admina , kojeg se može nadzirati naviše načina. Znanjaa imamo , samo je problem u političarima koji o svemu odlučuju , a sami imaju upitne akademske titule.

VL
SI
sigmundfreud
12:03 01.08.2022.

Anonimnost je najvažnije pravilo na DM. To je lijek protiv korupcije. Svaki potpis s imenom i prezimenom treba kazniti jedinicom iz tog predmeta. Nema popuštanja i relativizacije. Korupcija nas vodi u propast.

VL
NO
Nordik
12:26 01.08.2022.

Filipović je jedan od odgovornih za naše školstvo isto kao i Fuchs.

VL
PK
Posljednji Komšikanac
20:16 31.07.2022.

Kakvih ''pritisaka''? Zadatak je točan ili netočan.

VL
MA
Matek
22:10 31.07.2022.

Anonimno i gotovo. Svi to znaju ili bi trebali znati. Ako je ta mala muzičara toliko nepismena da to nezna i treba pasti na ispitu. A možda joj je netko sugerirao da se potpise jer je postojao neki dogovor……. Kao ono Rimac javlja da stiže taj i taj na ispit pa da malo “ pripaze” na njega. Zašto se u Hrvatskoj oko takvih dobrih stvaraju afere? Pogledaj kroz prste, zažmiri na jedno oko, taj je naš, ovaj je od mog Itd…. Fuj od zaostalog nepoštenog naroda naučenog na mito, korupciju, nepotizam

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.