Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milorad Batinić:

'Ako naš amandman ne bude podržan, mi nećemo podržati zakon, bit ćemo suzdržani'

 milorad batinić
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
27.11.2018.
u 13:13

Ne možemo podržati takav zakon ukoliko naš amandman ne prođe. Bit ćemo suzdržani zato jer nudi niz poboljšanja, koja nisu bila u prošlom zakonu, kaže Batinić

HNS ne odustaje od svog amandmana na prijedlog Zakona o udomiteljstvu kojim traže da se istospolnim i neformalnim životnim partnerima omogući udomljavanje djece. Predsjednik HNS-ovog kluba zastupnika Milorad Batinić poručio je danas da je HNS amandman u prvom čitanju i najavio, kao i da su nakon sjednice Odbora za obitelj predani nacrti amandmana HDZ-u. Objasnio je zašto HNS sad predaje amandman na zakon koji su ministri iz njihove kvote na Vladi podržali.

– Sam zakon nudi niz poboljšanja, međutim mi smo parlamentarna demokracija i naš cilj je bio da se kroz raspravu u Saboru dopuni i poboljša zakon na način da se omogući i životnim i neformalnim životnim partnerima da imaju mogućnost biti udomitelji – objašnjava Batinić. Ne misli, dodaje, da HNS šalje dvojaku poruku time što su ministri to podržali na Vladi, a zastupnici neće na glasovanju u Saboru.

– Sutra je još koalicijski sastanak na kojem ćemo znati konkretan odgovor, nadam se. Rasprava je u četvrtak u Saboru i stav HNS-a je da ćemo ići sa svojim prijedlogom amandmana. Ukoliko amandman ne bude podržan, mi nećemo podržati zakon nego ćemo biti suzdržani – tvrdi HNS-ovac koji se ne slaže s tumačenjem da će HNS zapravo ipak podržati zakon jer će sudjelovanjem u glasovanju vladajućima osigurati kvorum.

– To je vaša konstatacija. Ne možemo podržati takav zakon ukoliko naš amandman ne prođe. Bit ćemo suzdržani zato jer nudi niz poboljšanja, koja nisu bila u prošlom zakonu – kaže.

Je li se HNS bojao sudbine Mosta, pa su zato njihovi ministri ipak podržali na Vladi ovaj zakon za koji sada kažu da ga neće podržati ako se ne prihvati njihov amandman, upitan je Batinić.

– Da se bojimo sudbine Mosta, ne bi ni ulazili u ovu Vladu. Kad je zakon ušao u proceduru i kroz javnu raspravu smo se očitovali pa ministrica to nije uvažila. Koristimo demokratsku proceduru i ako naš amandman ne bude podržan, nećemo podržat zakon – objašnjava Batinić koji se ne slaže s prozivkama da HNS na Vladi govori jedno, a u javnosti drugo.

– Očito ne poznate demokratske procedure. Vlada odgovara Saboru. HNS ima isti stav od početka – uvjerava Batinić.

Komentara 12

Avatar Asterix
Asterix
13:51 27.11.2018.

Ovi nisu normalni.

DU
Deleted user
14:48 27.11.2018.

Ha ha...kaže ovaj komunista "Očito ne poznate demokratske procedure".....pa komunisto odnarođeni pronađi značenje riječi "demos" u riječniku iz kojeg poteče riječ demokracija. Možda ti neke stvari budu jasnije politička varalice i klijentelistu sa 1% izbornog tijela.....

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
14:40 27.11.2018.

Bandić na vidiku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije