Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FACEBOOK PRIJETNJA

"Ako izglasate konvenciju, cijeli grad će ostati bez struje"

Facebook prijetnja
Facebook.com/GLAS Građansko-liberalni savez
12.04.2018.
u 13:33

Za ovu vrstu kaznenog djela kojim dotični prijeti, člankom 251. Kaznenog zakona predviđena je kazna zatvora od 6 mjeseci do 5 godina.

Osim što je dovela do velikih razmirica u stajalištima između pojedinih članova Sabora, ali i vladajuće koalicije, potencijalna ratifikacija Istanbulske konvencije podijelila je stanovništvo. Dok većina javnosti koja je protiv pokušava argumentiranim dijalogom raspravljati s onima suprotnog stajališta, postoje i oni ekstremniji koji posežu za stvarnim prijetnjama osobama koje nemaju ista gledišta. 

Naime, Goran Beus Richembergh primio je na svoj privatni Facebook profil prijeteću poruku u kojoj piše kako će, ako Istanbulska konvencija bude ratificirana, doći do nestanka struje. Poruku Marija Trube Pezića prenosimo u cijelosti:

"Slusaj seljacino jedna...vi ste tu da provodite volju naroda a ne da narod mora trpit vase idiotarije...obicni sam radnik u elektri i kunem vam se zivotom ak izglasate za tu jebenu konvenciju tak cu uneredit servere da se cijeli grad bot mjesec dana bez struje...pa da vidimo uz koga ce narod stat mamu vam jebem lopovsku".

Za ovu vrstu kaznenog djela kojim dotični prijeti, člankom 251. Kaznenog zakona predviđena je kazna zatvora od 6 mjeseci do 5 godina.

Komentara 19

Avatar Thc
Thc
13:39 12.04.2018.

Ciji si ti tahire rihemberhu?

Avatar rubinet
rubinet
14:19 12.04.2018.

možda je to lažni facebook profil ..u okviru specijalnog rata zagovornika Carigradskog sporazuma...

DU
Deleted user
17:24 12.04.2018.

Jesenti milu bigulicu, tu mi nekaj ne drži vodu. Ako je vjerovati medijima, taj navodni plemić Beus von Richembergh Gogo nekako jako često prima kojekakve prijetnje. Da mi je znati što tzv. obični ljudi vide u njemu te im služi kao svojevrstan verbalni gromobran!? Pa on je pljunuta slika i prilika one saborske čeljadi u liku i djelu Stazić Neška, Grbin Pećka, Maras Goge, Glavašević Bokija, Vrdoljak Iveka, Pernar Iveka i Bulj Mireka. Koliko-toliko ozbiljan i normalan čovjek na takve se začudne i otužne spodobe ni ne osvrće, a kamoli da bi im se grozio i zbog toga imao neugodnosti. Štono bi se reklo onako pučki a opet fino, čak i politički korektno, ne isplati za praznu glavu ići u Lepoglavu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije