Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Politička analiza
Povratak na članak

Ako i 'pogriješi', presudit će saborska većina

Kome će i zašto predsjednica dati priliku da (prvi) sastavlja Vladu?

Komentari 6

MA
MaSpa
11:25 04.11.2015.

Ako predsjednica i pogriješi, jednostavno može reći da je bila ironična ili se šalila, pa navikli smo.. Ja da sam na njenom mjestu odabrao bih ovo sa šalom, odnosno da "znam da sam pogriješila, ali to sam namjerno jer sam željela testirati da li drugi znaju.."

VL
I9
ivan.994
16:52 03.11.2015.

Članak sve lijepo objašnjava, ali postavlja se pitanje koji je uopće smisao objašnjavanja? Tamo neki Peđa izjavi neku bedastoću, napadne predsjednicu da je nepristrana, mediji to prihvate - a rezultati izbora nisu ni blizu. Ovakve analize trebaju doći poslije izbora, u slučaju stvarne krize, a ne prije izbora jer rezultati nisu ni blizu, a ovakvi članci mogu utjecati na birače. Pustite ljude da glasuju, a onda pustite predsjednicu da donese odluku, pa nije nesposobna bez novinara i Peđe Grbina.

VL
AN
ANM
18:09 03.11.2015.

Pripremaju silom zadržati vlast ! A šta češ kumrovačka škola !

VL
DU
Deleted user
17:46 03.11.2015.

Ustav je jasan, tko poznaje hrvatski jezik zna što znači "na temelju raspodjele zastupničkih mjesta u Hrvatskom saboru i obavljenih konzultacija, uživa povjerenje većine svih zastupnika". Kako će Predsjednica utvrditi da netko "uživa povjerenje većine svih zastupnika", naglasak je na "uživa", njezina je stvar, ali bi za nju bilo pogubno da se čelnici stranaka koje zajedno čine većinu svih zastupnika poslije razgovora s njom očituju da nisu dali povjerenje onom kome je Predsjednica povjerila mandat. Takva bi avantura mogla imati dalekosežno loše posljedice po nju i njezinu vjerodostojnost. Ne samo u zemlji, već i u inozemstvu. Nadati se da joj je više stalo do vlastitog obraza nego da popusti pritisku vođe jedne od koalicija. Nažalost, njezin je savjetnički tim već pokazao toliko slabosti da ne možemo biti sigurni u to da će postupiti u skladu s Ustavom. Ali, možda nas ugodno iznenadi pa se ovaj put uhvati Ustava baš "kao pijan plota".

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.