Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pregovori

Akcijski plan za zatvaranje poglavlja o pravosuđu

jandroković
PIXSELL
13.03.2011.
u 22:00

Pritisak iz EU neće prestati do samog kraja jer se boje da bi se Hrvatska mogla prerano opustiti

- Ne mijenjamo planove. Intenzivno radimo na tome da ispunimo mjerila i dovršimo posao - kažu iz hrvatskih diplomatskih krugova na informacije da bi se završetak hrvatskih pregovora s EU mogao protegnuti i poslije lipnja. Dodaju kako su duboko uvjereni da će, ako sve bude po planu, pregovori završiti do kraja mađarskog predsjedanja. U iznimnom slučaju, ostane li koje pitanje neriješeno, zatvorit će se odmah nakon ljetne stanke.

S druge strane, teško da će iz EU licitirati datumima nakon što su se opekli i u slučaju Hrvatske, ali su diplomati isto tako sigurni da pritisak neće popustiti do samog kraja, “da se Hrvatska ne bi opustila”. Kamen oko vrata ostaje 23. poglavlje, za koje se nagađa da neće biti zatvoreno do lipnja jer je ostalo previše posla.

Nakon objavljivanja izvješća o napretku, premijerka Jadranka Kosor okupila je predstavnike mjerodavnih ministarstava te su sastavljeni akcijski planovi po svim točkama koje moraju biti ispunjene.

Komentara 22

UN
unbekant
23:11 13.03.2011.

nema sanse ni do sledeceg lipnja(2012) da vlada zatvori toliki broj jos ne rjeseni poglavlja,prije ce vladjuci biti pozatvarni nego ta poglavlja.

JA
Jablan
22:36 13.03.2011.

Kako je ono receno; ...najprije zavrsetak pregovora , pa izbori.... a rade sve, da se pregovori ne zavrse, sve vise komentara i napisa u tom smjeru, .... izbori moguce za dvije godine. Jadna Lijepa nasa.....

OB
-obrisani-
08:24 14.03.2011.

\"akcijski plan\"?? lol. A di im je Action Hero - možda Jandrković koji nezna beknut kad ga se pita nešto? Koji vic...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije