Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI ULOV

Akcije šibenske policije: Dvojac pao s velikim količinama kokaina i amfetamina

Foto: Milan Šabić/Pixsell
10.08.2020.
u 11:49

Utvrđeno da je osumnjičeni pronađenu i oduzetu drogu posjedovaLI radi daljnje neovlaštene prodaje.

U Odjelu kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom osumnjičenim za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. 

- Postupajući po ranije prikupljenim saznanjima osumnjičeni je 6. kolovoza oko 20.20 sati u Šibeniku od strane policijskih službenika ovog Odjela zaustavljen pri upravljanju osobnim automobilom Audi A8, zagrebačkih registracijskih oznaka, koji prilikom je prepraćen u prostorije policije.Tijekom kriminalističkog istraživanja na okolnosti ovog kaznenog djela po nalogu Županijskog suda u Šibeniku, 7. kolovoza u Bilicama je pretražen apartman kojega koristi osumnjičeni, gdje je pronađeno i od osumnjičenog oduzeto 8 grama bruto težine zelene biljne materije karakteristične za drogu marihuana, i 215 grama bruto težine bijele praškaste tvari karakteristične za drogu kokain.    

Utvrđeno da je osumnjičeni pronađenu i oduzetu drogu posjedovao radi daljnje neovlaštene prodaje.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanje osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske,

U istoj županiji, ali u Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nada 45-godišnjakom osumnjičenim za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. 

Osumnjičeni je 7. kolovoza oko 15.10 sati u Kninu zaustavljen s osobnim vozilom BMW, šibenskih registracijskih oznaka, a zbog sumnje da vozilom upravlja u alkoholiziranom stanju priveden je u prostorije Policijske postaje, gdje mu je utvrđena koncentracija od 1.70 g/kg alkohola u organizmu, kojom prilikom se odbio podvrgnuti testu na droga i kod sebe nije imamo vozačku dozvolu. Zbog opasnosti da će nastaviti s daljnjim vršenjem prekršaja osumnjičeni je zadržan u posebnim prostorijama policije do otriježnjena

S obzirom na sumnju na kazneno djelo iz područja zlouporabe droga temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku, 7. kolovoza u Kninu je pretražen stan kojega koristi osumnjičeni gdje je pronađeno ukupno 1.821 grama droge amfetamin, takozvane speed, 153 grama bruto težine zelene biljne materije karakteristične za drogu marihuana, 723 tablete droge ectasy, 306 tableta suboxsone i dvije digitalne vage. 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni pronađenu i oduzetu drogu posjedovao radi daljnje neovlaštene prodaje

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanje osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, a protiv njega je podnijet Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama - istakli su uz šibenske policije. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije