Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humano

Akcija za pomoć obitelji Leskovar iz Gornjeg Ladanja

kostanjevac
Marko Jurinec/PIXSELL
21.02.2012.
u 14:04

Obitelji Leskovar 3. veljače ove godine u požaru je potpuno izgorjela kuća

U požaru koji je buknuo 3. veljače potpuno je uništena  kuća obitelji  Leskovar u Gornjem Ladanju. S obzirom na razmjere štete, načelnik općine Vinica Marijan Kostanjevac obećao je pomoć iz proračuna općine te pokrenuo inicijativu prikupljanja  dobrovoljnih priloga mještana.  Do sada je prikupljeno 46.000 kuna i taj je novac  deponiran  na  žiro-računu općine. Mještani općine Vinica odazvali su se u velikom broju  akciji prikupljanja pomoći. Stoga  Kostanjevac  zahvaljuje  svim domaćinstvima  koja su dala svoj dobrovoljni prilog,  kao i  svim volonterima koji  su  proteklog tjedna obišli naselja Gornje Ladanje, Marčan, Vinica i Donje Vratno.

Idućih će dana volonteri obići i domaćinstva u naseljima Pešćenica Vinička, Goruševnjak i Vinicabreg, a svi mještani koji nisu bili kod kuće kad su došli volonteri, ako žele, mogu svoj dobrovoljni prilog dati u Općini Vinica. Sav je prikupljen novac namjenski i utrošit će se na sanaciju kuće obitelji Leskovar isključivo prema specifikaciji i troškovniku potrebnih radova. 

Općina Vinica također, kaže načelnik, u proračunu će osigurati dio potrebnog novca, a moli i  potencijalne sponzore koji bi mogli donirati građevinski materijal  za obnovu kuće da se jave na telefon općine 042/722-233 .

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije