Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar

Akcija učenika i profesora: Uredili unutrašnjost učionica Ekonomske škole

Ekonomska škola u Vukovaru
Foto: Branimir Bradarić
1/9
10.04.2014.
u 15:36

Naime, učenici od 1. do 4. razreda ove škole su prije dva mjeseca pokrenuli inicijativu uređenja učionica

Kada već država, Vukovarsko – srijemska županija ili grad Vukovar nisu obnovili učionice Ekonomske škole u Vukovaru kako bi učenicima rad i boravak u školi bio ugodniji za to su se pobrinuli sami učenici.

Naime, učenici od 1. do 4. razreda ove škole su prije dva mjeseca pokrenuli inicijativu uređenja učionica. Do sada je sa njihovim idejama, nesebičnim radom i zalaganjem 13 učinioca, od ukupno njih 15, dobilo jedan sasvim novi i uređeniji izgled.

Ravnatelj škole Ivan Penava kaže kako su do akcije uređenja učionice bile neuredne i išarane najrazličitijim grafitima. Kako bi zaustavili to i lakše moglo pratiti odlučili su da svaki razred dobije svoju učionicu za koju je odgovaran sa razredom iz suprotne smjene sa kojima je dijeli. Vrlo brzo uslijedile su i inicijative za uređenje učionica kojoj se onda priključila cijela škola.

– U akciju su se uključili učenici ali i njihovi razrednici, supružnici razrednika pa i roditelji. Svatko je pomogao koliko je mogao i znao. Zidovi u učionicama u uređivani, gletani, bojani postavljene su stalaže, satovi, razni ukrasi…Čak su i zavjese mijenjali. Sve to dovelo je da učionice dobiju jedan sasvim drugačiji i ljepši izgled. Isto tako akcija je dovela i da se sad više pazi na urednost jer ipak je to njihovih ruku djelo, rekao je Penava. Da bi se sve to ostvarilo učenici su skupljali po razredima 10-20 kuna dok je ostatak osigurala škola iz svojih sredstava. Svakako da treba naglasiti i da je većina radova odrađena tijekom vikenda. Ideje učenika dovele su do toga da danas u školi imaju učionice oličene u roza, zelenu, krem, plavu i druge boje.

– Većinom su to ideje učenika dok smo mi profesori uključivali se samo da im pomognemo i ukažemo na nešto što su zaboravili. Sve je sada urednije, a i učenici su nekako orniji za rad. Sada i puno više paze na urednost, kaže Jelena Vinaj, profesorica ekonomske grupe predmeta u školi. I sami učenici su zadovoljni odrađenim poslom i novim izgledom unutrašnjosti učinioca. Učenici četvrtih razreda škole Marina Kujundžić i Dario Vukas kažu kako je sada sve ljepše i bolje kao i da se radi o dobroj ideji u čiju realizaciju su se uključili svi učenici. Kažu i kako je pomogao tko je koliko mogao.

>> Vinarima Bilikuma ugovor kojim u zakup dobivaju staru školu!

Komentara 1

MM
mala.mimoza.5
13:45 11.04.2014.

SAMO ZA POHVALU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije