Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRETRES OBJEKATA

Akcija u Belgiji: Privedeno osam osoba, neke se sumnja da su planirali teroristički napad

Greek MEP Kaili to appear before magistrates over corruption allegations in Brussels
JOHANNA GERON/REUTERS
Autori: Vecernji.hr, Hina
28.03.2023.
u 13:00

Prema javnoj televiziji RTBF, neki od uhićenih poznati su po islamističkom ekstremizmu. Sudac će odlučiti hoće li osumnjičeni biti pritvoreni

Osam osoba privedeno je u Belgiji u protuterorističkim operacijama, izvijestili su u utorak belgijski mediji. Najmanje dvoje ljudi osumnjičeno je za planiranje terorističkog napada, piše novinska agencija Belga. Meta mogućeg napada nije bila jasna.

Prema javnoj televiziji RTBF, neki od uhićenih poznati su po islamističkom ekstremizmu. Sudac će odlučiti hoće li osumnjičeni biti pritvoreni. U racijama provedenim u Bruxellesu, Antwerpenu i drugim belgijskim mjestima nije pronađeno oružje ni eksploziv, piše RTBF. 

Policija u Antwerpu provela je pretres objekata u ponedjeljak navečer u Merksemu, Borgerhoutu, Deurneu, Sint-Jans-Molenbeeku i Eupenu, potvrdio je ured državnog tužitelja, a privedeno je pet osoba. '"Istražni sudac naknadno će odlučiti hoće li ih privesti i eventualno izdati nalog za uhićenje", rekli su u tužiteljstvu. "Najmanje dvoje od umiješanih osumnjičeno je da su pripremali teroristički napad u Belgiji. Cilj napada još nije utvrđen'', izvijestili su.

U drugom slučaju, policija u Bruxellesu provela je tri pretrage u Zaventemu, Sint-Jans-Molenbeeku i Schaarbeeku. ''U ovoj akciji su tri osobe lišene slobode i privedene na ispitivanje. I ovdje će sutkinja istrage naknadno odlučiti hoće li ih privesti i raspisati tjeralicu. Ove osobe također se sumnjiče da su vršile pripreme za počinjenje teroristički napad u Belgiji'', javlja ured. ''Postoje veze između ta dva slučaja, ali daljnja istraga će morati otkriti u kojoj su mjeri te dvije skupine bile isprepletene'', dodaje se.

>> VIDEO Šef ukrajinskih kopnenih snaga, general Oleksandr Syrskyi: 'Cilj je eliminirati što više neprijatelja'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije