Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija Titanic

Akcija Titanic: Za 2100 kuna sređivali vozačke za brodove

\'unutrasnja...Zagreb...25.06.2009.    Dan Drzavnosti, zastave na jarbolima u spomen na praznik na mnogim drzavnim institucijama nisu istaknute, Kockica, Ministarstvo prometa i veza,  Photo: Goran Sta
Goran Stanzl/Pixsell
20.10.2010.
u 20:00

Trojica službenika Ministarstva mora, prometa i infrastrukture – Mirković, Klarić i Čačić – dobila su zabranu obavljanja svojih poslova na godinu dana

Skupina od 12 optuženika, među kojima su i trojica djelatnika Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, nepravomoćno je na zagrebačkom Županijskom sudu osuđena zbog primanja i davanja mita u akciji kodnog imena Titanic.

Osuđeni i davatelji mita

Ante Klarić, član ispitnog povjerenstva Ministarstva mora, pomorstva i infrastrukture, nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu od 10 mjeseci zatvora. Izrečena mu je i jednogodišnja zabrana obavljanja zvanja. Njegovi kolege Boris Mirković i Siniša Čačić osuđeni su na uvjetne kazne. Mirković je tako osuđen uvjetno na osam mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine, a Čačić je uvjetno osuđen na godinu dana i četiri mjeseca zatvora uz rok kušnje od tri godine.

Obojici je izrečena i jednogodišnja zabrana obavljanja zvanja.

Vijeće sutkinje Daniele Kustec na uvjetne kazne od pet mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine osudilo je i davatelje mita – Ivana Bebeka, Željka Rukavinu, Dragu Sabola, Mihaela Sabola, Roberta Sijarta i Miljenka Fileša.

Ostali bez dozvola

Dražen Karlovčan uvjetno je osuđen na osam mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine, Mario Percač uvjetno je osuđen na godinu i dva mjeseca zatvora, a Robert Vešligaj uvjetno na deset mjeseci zatvora. Svima njima oduzete su i dozvole za brodice koje su – kupili.

Prema optužnici, Čačić se tijekom 2008. dogovorio s Mirkovićem, inače načelnikom odjela stručno-tehničkih poslova Uprave pomorskog prometa, pomorskog dobra i luka Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, da će za novčanu nagradu osigurati izdavanje dozvola za voditelje brodica. “Posao” je trajao do prosinca 2008., kada su razotkriveni, a Čačić je bio zadužen da pronalazi one koji su umjesto izlaska na ispit, radije bili voljni platiti dozvole. Cijena dozvole kretala se između 500 i 2100 kuna, novac se dijelio između Čačića i Mirkovića. Čačić je “podružnicu” organizirao i u Koprivnici u kojoj se, po istom obrascu kao i s Mirkovićem, dogovorio s Antom Klarićem, službenikom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Komentara 10

ED
eddinger1
21:22 20.10.2010.

A otkaz? Zar nakon ovog mogu nazad na posao?

MA
malicki
21:55 20.10.2010.

dakle, najviša odgovrnost koju bi ovi tupani mogli dobiti jest za bicikl časnog zanimanja smetlara. jesu li oni mentalno uskraćeni, pa ne vide nesreće koje se na moru masovno događaju? kakve su ovo smiješne kazne?

BB
bbarmagedon
21:04 20.10.2010.

na moru naročito u ljetnim mjesecima vlada opći kaos što je sramotno za ovu nazovimo pomorsku zemlju.tu vlada zakon jačega/kilovati/opći je nered u pomorskom prometu/luke,kanali,prolazi/pa bi moje mišljenje bilo da je ministarstvo te smijurije od mora bilo Hrvatski Titanic

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije