Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ilegalni prelazak granice

Akcija spašavanja kod Vukove Gorice: Specijalci iz Kupe izvukli imigrante koji su se utapali

Spašavanje migranata
Foto: PU karlovačka
1/3
26.11.2021.
u 07:49

Nakon što su spašeni, svim imigrantima je liječnička pomoć pružena na mjestu događaja, a tri osobe zbrinute su u zdravstvenoj ustanovi odakle su u međuvremenu otpuštene

Za skupinu državljana Afganistana, ilegalni prelazak granice mogao je biti koban da nije bilo pripadnika ATJ-a Lučko. Kako je izvijestio  MUP, pripadnici Specijalne policije 25. studenog bili su na području PU karlovačke gdje sudjeluju u pojačanoj kontroli granice. I dok su tako pojačano nadzirali granicu, specijalci su rano ujutro 25. studenog kod Vukove Gorice u rijeci Kupi na granici sa Slovenijom uočili grupu muškaraca, žena i djece. Svi su oni, kažu u MUP-u, pokušavali preko rijeke nezakonito prijeći državnu granicu u smjeru Slovenije.

U tom trenutku u rijeci je bilo više osoba kojima je prijetila opasnost od utapanja, a jedna od tih osoba već je bila životno ugrožena. Pa su dvojica pripadnika specijalne policije uskočila u rijeku te su tu osobu uspjeli spasiti izvukavši je na obalu rijeke gdje joj je ukazana liječnička pomoć. Drugi policajci su na obali pomagali u izvlačenju ostalih imigranata na sigurno. Nakon što su spašeni, svim imigrantima je liječnička pomoć pružena na mjestu događaja, dok su tri osobe zbrinute u zdravstvenoj ustanovi otkud su u međuvremenu otpuštene.

U policiji kažu da se provodi kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdilo kako je sedam spašenih državljana Afganistana ušlo u Hrvatsku. Svi oni izrazili su namjeru zatražiti međunarodnu zaštitu u  Hrvatskoj.

Ključne riječi

Komentara 22

MU
multikultivator
08:26 26.11.2021.

Granica pusta na sve strane sve vise i vise ih je, uskoro ce nam gradovi biti stvarno kao zapadnoeuropski, u sumrak nema van.

DO
doktorica
08:14 26.11.2021.

vratiti ih njiovoj domovini

OC
OCB
07:59 26.11.2021.

Super da su im pomogli. Inače treba pomoći obiteljima koje bježe od nedaća, ali sa grupama muške populacije se mora biti oprezan. Zna se da popunjavaju svoje radikalne ćelije diljem Europe i dalje u svijetu, a isto tako je poznato apsurdno ponašanje u javnosti u zapadnim zemljama EU (silovanja, premlaćivanja, masovna ubijanja po trgovima etc.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije