Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
borba za jednakost

Akademska solidarnost podržala splitski i zagrebački gay pride

Split pride
Dino Stanin/Pixsell
08.06.2012.
u 13:02

Smatramo da koncept solidarnosti svih grupa u društvu predstavlja temelj dugoročnih promjena kojima će se premostiti postojeće nejednakosti i podčinjenosti po svim osnovama, piše u pismu podrške

Pružamo punu podršku organizatorima Split Pridea i Zagreb Pridea kao i cijeloj LGBTIQ populaciji u njenom nastojanju da se izbori za zakonsku jednakost u ostvarivanju vlastitih prava te za društvo bez diskriminacije u privatnoj i javnoj sferi, piše u pismu podrške sindikata visokog obrazovanja i znanosti Akademska solidarnost te se dodaje:

– Kao sindikat koji djeluje u području visokog obrazovanja i znanosti, vodimo se vrijednostima usmjerenim na dobrobit svih akademskih radnika i studenata, ali i svih građana bez obzira na njihov socioekonomski status, nacionalnost, spol, dob, kao i seksualnu orijentaciju te rodno određenje. Smatramo da koncept solidarnosti svih grupa u društvu predstavlja temelj dugoročnih promjena kojima će se premostiti postojeće nejednakosti i podčinjenosti po svim osnovama.

Iz sindikata su pozivali sve dionike sustava znanosti i visokog obrazovanja da svojim sudjelovanjem u povorkama ponosa u Splitu i Zagrebu aktivno izraze svoju solidarnost i uključe se u borbu za drukčije društvo.

Komentara 3

KE
keyser
13:32 08.06.2012.

Kad čujem riječ "solidarnost", dobijem sraćku.

OB
-obrisani-
15:05 08.06.2012.

Dobro plačeni članak

OB
-obrisani-
20:48 08.06.2012.

Akademska solidarnost podržala splitski i zagrebački gay pride ... Našta su spali akademci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije