Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabrana

Airbnb donio rigoroznu odluku o iznajmljivanju smještaja: 'Ne želimo u to biti upleteni'

Logo Of Airbnb
Foto: Niviere David/ABACA/PIXSELL
1/3
20.08.2020.
u 20:43

Nakon početka pandemije covida-19, neki su odlučili preseliti ono što su činili u barovima i diskotekama u kuće, ponekad unajmljene putem naše platforme, tvrde iz Airbnba.

Platforma za iznajmljivanje privatnog smještaja Airbnb objavila je u četvrtak da je odlučila zabraniti organizaciju bilo kakvih zabava ili evenata u smještaju koji nudi i da će ograničiti smještajne kapacitete na najviše 16 osoba. 

Zabrana se odnosi na sve rezervacije počevši od četvrtka do daljnjega, objavio je Airbnb na svojem blogu.

Nakon početka pandemije covida-19, „neki su odlučili preseliti ono što su činili u barovima i diskotekama u kuće, ponekad unajmljene putem naše platforme”, navodi se u objavi.

„Mislimo da je takvo ponašanje nevjerojatno neodgovorno, ne želimo u to biti upleteni, i svi koji u tome sudjeluju ili odobravaju takvo ponašanje nemaju mjesta na našoj platformi”.

Čak i ako su domaćini do sada mogli pristati da se u njihovom smještaju organizira zabava, 73 posto ih to nije dopuštalo.

Airbnb je također osnovao ekipu za brzu reakciju u slučaju problema te predvidio sankcije protiv korisnika koji ne budu poštivali nova pravila ponašanja.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
22:12 20.08.2020.

Nisam, niti ću s Airbnb imati posla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije