Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sloboda izražavanja

AIH poziva jordanske vlasti da okončaju progon aktivista

zatvor
Duško Marušić/PIXSELL
15.10.2012.
u 15:01

Kako piše u priopćenju AIH-a, dvadeset muškaraca čeka suđenje pred državnim sudom sigurnosti čije procedure ne udovoljavaju međunarodnim standardima pravičnog suđenja zbog svog djelovanja u nizu proreformskih skupina

U Jordanu je između srpnja i listopada uhićeno dvadesetero aktivista koji su mirno pozivali na reforme i zagovarali veće političke slobode u zemlji, priopćio je Amnesty International Hrvatske koji poziva jordanske vlasti da poštuju pravo na slobodu izražavanja i okončaju progon aktivista. Proreformisti su mirnim prosvjedima diljem zemlje pozivali na pravne i ekonomske reforme, veće političke slobode te okončanje korupcije.

Kako piše u priopćenju AIH-a, dvadeset muškaraca čeka suđenje pred Državnim sudom sigurnosti čije procedure ne udovoljavaju međunarodnim standardima pravičnog suđenja, zbog svog djelovanja u nizu proreformskih skupina. 

– Amnesty International poziva jordanske vlasti da odmah i bezuvjetno oslobode sve one koji su lišeni slobode samo zbog ostvarivanja prava na slobodu izražavanja, udruživanja i okupljanja – kazala je Ann Harrison, zamjenica direktora Amnesty Internationala za Bliski istok i sjevernu Afriku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije