Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ahmet Davutoglu:

Turska vojska u dva navrata napala kurdske borce u Siriji

Ahmet Davutoglu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
27.10.2015.
u 10:04

"Upozorili smo da Stranka demokratskog saveza ne smije prijeći zapadno od Eufrata i napali smo u dva navrata"

Turska vojska nedavno je "dvaput napala" položaje kurdskih boraca u Siriji, izjavio je turski premijer Ahmet Davutoglu u razgovoru za tursku tv postaju A Haber u ponedjeljak navečer.

"Upozorili smo da Stranka demokratskog saveza (PYD, Kurdi u Siriji) ne smije prijeći zapadno od Eufrata i napali smo u dva navrata", kazao je Davutoglu.

U ponedjeljak su sirijske kurdske snage optužile tursku vojsku da je ciljala njihove položaje ali tu informaciju Turska nije neposredno potvrdila.

Islamsko-konzervativna vlada u Ankari zabrinuta je mjesecima jer na sjeveru Sirije napreduju sirijske kurdske snage bliske PKK koji vodi pobunu od 1984. u Turskoj.

Proteklog vikenda predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je da PYD i njihova milicija iz YPG-a "žele u potpunosti osvojiti sjever Sirije", dodajući da se radi o prijetnji koja je Turskoj u potpunosti neprihvatljiva.

>> Kurdski lider Selahattin Demirtaş ima hrabrosti boriti 
se protiv Erdoğana

>> U tučnjavi Turaka i Kurda u Tokiju 12 ozlijeđenih!

Komentara 6

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
18:42 27.10.2015.

Isil izvodi bombaske napade po Turskoj, a Turska napada Kurde koji se bore protiv Isila. Rusi najmanje bombardiraju Isil. Ameri zajedno s Kurdima napadaju Isil. Tko je tu sada dobar, a tko je los?

Avatar superhik74
superhik74
18:56 27.10.2015.

Prekrsili suverenitet i zracni proctor Sirije u dva navrata?

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
18:42 27.10.2015.

Isil izvodi bombaske napade po Turskoj, a Turska napada Kurde koji se bore protiv Isila. Rusi najmanje bombardiraju Isil. Ameri zajedno s Kurdima napadaju Isil. Tko je tu sada dobar, a tko je los?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije