Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ahmadinedžad za napad na vojne zapovjednike optužio Pakistan

Ahmadinedžad
Reuters
19.10.2009.
u 09:05

Ahmadinedžad je pozvao pakistanske vlasti da uhite napadače za koje iranski dužnosnici vjeruju da dolaze iz te zemlje.

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad optužio je pakistanske tajne agente za upletenost u samoubilački napad na jugoistoku zemlje u kojem je ubijena skupina visokopozicioniranih dužnosnika iranske Revolucionarne garde.

Ahmadinedžad je pozvao pakistanske vlasti da uhite napadače za koje iranski dužnosnici vjeruju da dolaze iz te zemlje. U napadu u gradu Sarbazu nedaleko od granice s Pakistanom jučer su poginule 42 osobe, među njima i petorica dužnosnika ideološke vojske iranskog režima Revolucionarne garde, a odgovornost za napad preuzela je sunitska pobunjenička skupina Jundullah (Alahovi vojnici).

Službeni Islamabad osudio je napad i odbacio tvrdnje iranskih vlasti da se vođa Jundullaha nalazi u Pakistanu. Iranski dužnosnici i mediji ranije su optužili Veliku Britaniju i Sjedinjene Države da stoje iza napada.

Revolucionarna garda najavila je žestoku odmazdu.

Ključne riječi

Komentara 36

Avatar Sidewinder
Sidewinder
09:40 19.10.2009.

Sizif: Kako će odmazda izgledati... Kao kod svih paranoično-psihopatskih režima bit će \"demokratskog\" vješanja, zatvaranja, mučenja, silovanja i kolektivnih nestanaka svih imalo sumnjivih gradjana.

OB
-obrisani-
09:42 19.10.2009.

Da, one koje nece demokratski objesiti, oni ce nestati u nóci i magli ... nacht und nebel metoda ...

OB
-obrisani-
09:26 19.10.2009.

\"Revolucionarna garda najavila je žestoku odmazdu.\" Mogu si zamisliti kako ce ta odmazda izgledati... Od 1980 godine u Baluchistanu objeseno ili drugacije ubijeno od strane iranskog rezima mula i ajatola je vec vise od 10 000 sunita. Barem prema izjavii vodje Jundallaha ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije