Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ahmadinedžad na konferenciji posvećenoj Holokaustu opet napao Izrael

27.01.2009.
u 23:32

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad u utorak je ponovno verbalno napao Izrael na konferenciji održanoj na teheranskom sveučilištu pod naslovom Holokaust, sveta laž zapada, izvijestili su iranski mediji.

Ahmadinedžad je 2005. izazvao bijes na Zapadu i u Izraelu rekavši da bi Izrael trebalo izbrisati sa zemljovida te konferencijom u Teheranu 2006. kojom se pokušalo dovesti u sumnju razmjere Holokausta.

Na konferenciji u utorak on je u poruci koju je pročitao glasnogovornik vlade ustvrdio da je "nezakoniti cionistički režim jedna od posljedica Holokausta", prenijela je državna televizija IRIB na svojim internet stranicama.

"Razbijanje lokota i otvaranje kovčega Holokausta isto je što i presijecanje žile kucavice cionističkog režima i rušenja oslonca cionističke filozofije", rekao je Ahmadinedžad u svojoj poruci pročitanoj na politehničkom sveučilištu Sharif.

Ahmadinedžad je rekao da je tema Holokausta iskorištena kako bi se širio međunarodni utjecaj Sjedinjenih Država i Velike Britanije nakon Drugog svjetskog rata, izvijestio je IRIB. On je rekao da su se "mreže željne moći predstavile kao branitelji dijela žrtava i naložile da preživjeli moraju dobiti odštetu, a dio te odštete je uspostava cionističkog režima na palestinskom teritoriju".

Iranski mediji nisu naveli tko je organizirao konferenciju i tko joj je nazočio.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije