Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcija mup-a

Otkaz i policajcu koji si je nakon svađe sa ženom zapalio kuću

Ranko Ostojić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
16.05.2015.
u 21:40

Ovi raskidi ugovora o radu uslijedili su nekoliko dana nakon što je ministar uprave Arsen Bauk bio objavio da u državnom aparatu rade 72 pravomoćno osuđena državna službenika

Ministarstvo unutarnjih poslova dalo je otkaz policajcu iz PU vukovarsko-srijemske koji je nakon svađe sa ženom zapalio vlastitu kuću. Taj je policajac jedan od 19 pravomoćno osuđenih policijskih službenika kojima je ovaj tjedan uručeno rješenje o trenutačnom prestanku radnog odnosa. U Ministarstvu unutarnjih poslova otkaze su dobili još i četiri državna službenika te jedna namještenica.

Ovi raskidi ugovora o radu uslijedili su nekoliko dana nakon što je ministar uprave Arsen Bauk bio objavio da u državnom aparatu rade 72 pravomoćno osuđena državna službenika. Od te je brojke najviše sankcioniranih za kaznena djela upravo u redovima Ministarstva unutarnjih poslova, njih 24. Šestero pravomoćno osuđenih policajaca bilo je u PU zagrebačkoj, petero u PU šibensko-kninskoj, po dva u PU osječko-baranjskoj i vukovarsko-srijemskoj te po jedan u sjedištu MUP-a, u PU zadarskoj, PU varaždinskoj i PU karlovačkoj.

U PU vukovarsko-srijemskoj otkaz je dobila i zaposlenica osuđena na šest mjeseci uvjetne kazne zbog počinjenog kaznenog djela iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Ona je vozila automobil iako je na snazi bila mjera kojom joj je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima.

Na posao u ovu upravu više neće dolaziti ni mladi policajac koji je s očevida prometne nesreće uzeo mobitel teško ozlijeđenog i odnio ga kući. Tri mjeseca kasnije taj je mobitel pronađen u pretrazi policajčeva automobila. Policajac se na sudu bio branio da mu je mobitel dao prolaznik koji ga je pronašao na mjestu nesreće pa ga je stavio u džep jakne, da ga ne izgubi. Na mobitel je zaboravio i otišao kući, a kad ga je pronašao, u strahu da će njegovi nadređeni posumnjati da ga je ukrao i kako će zato dobiti otkaz, nije ga vratio. Sud u Osijeku nije povjerovao ovakvoj policajčevoj obrani i osudio ga je zbog zloporabe ovlasti. Uvjerenje o njegovoj osuđivanosti MUP-u je dostavilo Ministarstvo uprave. Naime, ministar Arsen Bauk tražio je od Ministarstva pravosuđa provjeru za više od 52.000 državnih službenika.

>> 'MUP se ponaša kao da je instruiran od Islamske države'

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
09:22 17.05.2015.

preblaga kazna. to je dokaz da hdz je donesao zakonike koji štite nasilnike a sdp ne čini ništa da zaštiti maltretiranja i zlostavljanja.

IV
ivica.vranjic
07:11 17.05.2015.

A cetnici mogu ostati u sustavu!?

DJ
djordje
09:01 17.05.2015.

a kada će policajac dobiti otkaz koji ima vanbračno dijete sa maloljetnicom ?? PU Vt-podr.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije