Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Agonija: Osječki Pevec više ne radi, radnici ostaju kod kuće

pevec
Josip Maljak/Pixsell
04.12.2009.
u 18:44

Uprava naglašava i kako je rad trgovine nemoguć ne samo zbog isključene struje nego i stoga što su mnogi djelatnici osječkog centra dali otkaz.

OSIJEK - Tvrtka Pevec nema novca za račun za struju pa vrata osječkog centra ostaju zatvorena do dalnjeg. Zbog duga od 25.000 kuna, podsjetimo, HEP je u četvrtak ujutro osječkom centru Pevec isključio struju pa su radnici bili prisiljeni zatvoriti trgovinu. Na intervenciju iz osječke gradske uprave, HEP je kasnije ipak omogućio dovod električne energije za alarm i videondazor, kako radnici ne bi morali dežurati. Dan kasnije stigao je i dopis iz uprave Peveca da se centar zatvara do daljnjeg, a zaposlenici se upućuju kućama, no ističe se kako im time ne prestaje radni staž. Uprava naglašava i kako je rad trgovine nemoguć ne samo zbog isključene struje, nego i stoga što su mnogi djelatnici dali otkaz. Pred vratima osječkog centra jučer su bila tek četiri radnika koji su došli unijeti robu. Najmanje troje njihovih kolega jučer je dalo otkaz, no oni o tome ne razmišljaju jer, kažu, to sada ne vrijedi učiniti.

– Katastrofa, jutros su zvali iz banke i mene i sprugu, koja također radi u Pevecu, jer nismo platitili kredite, a račun nam je u nedopuštenom minusu. Rate kredita su nam 3000 kuna, a nemamo ni za hranu – ogorčen je Ninoslav Majić, otac dvoje djece u dobi od dvije i devet godina. Vrijednost robe u osječkom Pevecu, kako kažu radnici, procjenjuje se na 20 milijuna kuna, a pridoda li se tome inventar, centar je “težak” gotovo 50 milijuna kuna. U osječkom je Pevecu radilo oko 115 radnika, a ostalo ih je tek osamdesetak. Njih 18 u studenom nije dobilo produženje ugovora na određeno , a ostali su dali otkaz jer već tri mjeseca nisu dobili plaću ni naknadu za prijevoz.

 

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
18:59 04.12.2009.

Baš je u tijeku izvlačenje ekipa po grupama za SP 2010. Iz Južne Afrike je došla sjajna vijest za ljubitelje nogometa u HR. Naime reprezentacija Hrvatske neče biti u grupi ni sa Argentinom, ni sa Italijom, ni sa Brazilom i čak ni sa Njemačkom. Reprezentacija Hrvatske če biti u grupi koja se zove grupa \"spokojni ljetni odmor\" zajedno sa Rusijom, Škotskom, Švedskom i Norveškom. Iz Ljubljane i Beograda bivša brača šaljemo u Zagreb čestitke za tu sjajnu izvan World Cup grupu nade, spokojnosti, ljetnoga sunčanja, pitja Ožujskoga i gemišta.

OB
-obrisani-
19:51 04.12.2009.

Dragi moji trgovci iz Peveca, u jednu ruku mi vas je stvarno i najiskrenije žao, no u drugu ruku se sjetite vaše bahatosti prema kupcima, bofl robe, silnih reklamacija za tehničku robu s greškom, nema knjige žalbe nego neka bilježnica, kupac vas jedva pronađe, maltretiranje s portirom koji vas tretira kao lopova i provjerava račun. E pa hebiga, svaka mica dođe na kolica i kako ste si prostrli tako ćete i lijegati, potpuno isto kao i Ve-Mil i mgoge druge rvtrke. Znali ste za sve, a šutili ste da se Pevecu uvučete u dupe. Sad se naplatitie prijedlogom za ovršni postupak nad njegovom imovinom ili kukajte i dalje kao što sam i ja kukao za kompresor koji sam kupio kod vas , a koji je radio samo 1 sat i nikada više nije proradio niti sam ga imao kod koga reklamirati niti popraviti. Kompresor sam prežalio, a tako i vas.

IB
Ivana Brkić Ćubela
19:57 04.12.2009.

Mihac je u pravu Hteo je reci nije samo Pevec za sve kriv krivi su svi zajedno.Pocev od portira pa do menadjmenta !!! I jedan nezadovoljan Kupac trebao se je OZBILJNO shvatiti !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije