Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostaje pri stavu

Agim Ceku: Do kraja godine Kosovo dobiva svoju vojsku

Kosovo
Anto Magzan/PIXSELL
15.07.2013.
u 19:35

– Odmah ćemo izaći s preporukama našoj vladi i partnerima u NATO-u što je potrebno kako bi se osiguralo da Kosovo bude mirno i da bude u stanju pomoći očuvanju i izgradnji mira svuda u svijetu – rekao je Ceku.

Kosovski ministar obrane, Agim Ceku izjavio je agenciji Tanjug, nakon susreta s britanskim veleposlanikom na Kosovu Ianom Cliffom kako "ostaje pri stavu" da će Sigurnosne snage Kosova do kraja godine prerasti u Vojsku Kosova.

Podsjetio je kako je to "dubok proces koji zahtjeva vremena i koordinaciju" te da Priština na procjeni sigurnosnih potreba radi "u uskoj suradnji s međunarodnim partnerima". – Ovaj proces trebalo bi se okončati do kraja godine i odmah ćemo izaći s preporukama našoj vladi i partnerima u NATO-u što je potrebno kako bi se osiguralo da Kosovo bude mirno i da bude u stanju pomoći očuvanju i izgradnji mira svuda u svijetu – rekao je Ceku.

Na novinarsko pitanje o mogućem razmještaju kosovskih postrojbi na sjever Kosova, Ceku je pojasnio kako je to "dio sporazuma u Bruxellesu i o slanju snaga na sjever trebala bi se postići koordinacija s Kforom". Britanski veleposlanik Ian Cliff je izjavio kako je "Ujedinjeno Kraljevstvo očekivalo da će odluka o ostvarivanju punih operacijskih kapaciteta Sigurnosnih snaga Kosova biti donesena prije" te pojasnio kako se "Kosovo sada nalazi u fazi ponovnog razmatranja sektora sigurnosti na Kosovu, koja bi se trebala okončati do kraja godine".

>>'Srpski žandari upadaju na Kosovo'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije