Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obavještajni podaci

Agenti NATO-a: Moskva ne želi podjelu Ukrajine

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
08.12.2014.
u 12:03

Prema podacima obavještajca NATO saveza službena Moskva ne želi podjelu Ukrajine već samo redefiniranje statusa Donjecka i Luganska u dogovoru s Kijevom.

Rusija ne želi novu podjelu Ukrajine, niti ponavljanje scenarija s Krima - stoji u izvješću obavještajaca NATO saveza upućenih njihovim matičnim državama koje je objavio njemački Spiegel.

Agenti su upozorili na pogrešno tumačenje službene politike Moskve prema istočnoj Ukrajini naglasivši kako prema njihovim podacima Rusija zapravo želi redefiniranje statusa regija Donjeck i Lugansk, ali unutar Ukrajine i u dogovoru s Kijevom. 

Trenutno službena suradnja NATO saveza i Moskve ne postoji jer od početka krize u Ukrajini NATO optužuje Rusiju za slanje vojnika i opreme pobunjenim regijama na istoku Ukrajine.

Istovremeno je i NATO pojačao brojno stanje svojih ljudi i tehnike na Baltiku te u državama članicama saveza u srednjoj i istočnoj Europi kako bi ih zaštitio od mogućeg ruskog napada.

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar d-ano
d-ano
12:34 08.12.2014.

Pa kakvi su to obavjestajci za to se zna od pocetka rata sa Ukrajinom ,gp.Putin je to izrekao par stotina puta.

Avatar viki_nuland
viki_nuland
21:16 08.12.2014.

Pa to svi znamo, ovo nema veze s Ukrajinom, a sankcije su zaostrene kada je potpisan mir, sto sve govori. NATO nije za mir treba im rat, a Rusija vjesto izbjegava direktno uvlacenje u rat, sto ove izludjuje.

IN
incogrito
12:41 08.12.2014.

I kaj cemo sad crnoljubci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije