Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRAK PREKO OGLASA VEZE UZ POMOĆ POSREDNIKA POSTALE HIT

Agencije žene Hrvate

plus_vjencanje_tx.jpg
import
04.09.2005.
u 18:19

Traženje partnera putem oglasa ili agencija za posredovanje pri sklapanju brakova postalo je hit u Hrvatskoj. Iako je uvriježeno mišljenje da partnere tako traže starije osobe ili oni koje nitko ne želi, stvarnost je posve drukčija.

Klijenti intelektualci
Najčešći su im klijenti, uz rastavljene osobe, intelektulaci samci koji imaju uspješnu karijeru, dobru plaću, ali su na svom životnom putu zaboravili na ljubav. U zagrebačkoj agenciji "Odjednom ti" uz pomoć vlasnice Sandre Stankić svoju bolju polovicu traže mnogi uspješni poslovni ljudi  direktorice banaka, pravnice, zatim liječnici, inženjeri, političari, poznati televizijski novinari pa i saborski zastupnici.

 To su dobrostojeći ljudi koji traže ljubav, a ne nekoga tko ima stan i dobar posao. Iako su neki rastavljeni ili udovci, većinom su to samci, muškarci i žene koji su na svom životnom putu zbog posvećenosti karijeri jednostavno propustili ljubav  kaže Sandra.

Žene, nastavlja Sandra, najčešće dolaze s istim riječima: "Već sam nekoliko godina sama, posvetila sam se poslu, prijateljice su se udale, nemam kamo izaći i tako nekog upoznati". Njima je najveći problem, kaže Sandra, to što im muškarci ne prilaze, a što su uspješnije, dodaje, to ih se muškarci više boje.

 Svim ženama koje dođu u agenciju zajedničko je da traže visoke muškarce, uglavnom više od 180 centimetara. Muškarcima je pak važno da žena nije debela, da je ženstvena i ugodna, a crnke im se više sviđaju od plavojki  ističe Sandra. No, svima je važno, dodaje, koje je vjere budući partner, njegova stručna sprema te je li uopće zaposlen.

U potrazi i mladi
 Često se začudim kad mi dođu zgodni, mladi muškarci. Samo što ih ne pitam što uopće rade ovdje. No, oni kažu da im nije problem pronaći djevojku, ali teško im je pronaći djevojku koja ne izgleda kao većina Zagrepčanki.

Sandra je u sedam mjeseci, koliko vodi agenciju, spojila pet parova. Zanimljivo je da među klijentima po horoskopskim znakovima prevladavaju djevice i vodenjaci. I televizijski novinar pedesetogodišnji R. M. svoju bolju polovicu traži uz pomoć agencije "Odjednom ti".
 Partnericu sam odlučio potražiti putem agencije jer za ljude mojih godina u milijunskom Zagrebu jednostavno ne postoje mjesta na koja bismo mogli izaći i upoznati nekoga svojih godina s približno sličnim afinitetima. Dosad sam izašao s desetak žena, no još nisam upoznao pravu  ispričao je svoja iskustva R. M.

Sve više rastavljenih i samaca u Zagrebu slobodno vrijeme provodi u udruzi "Rastavljeni i sastavljeni". Njih 350, između 30 i 55 godina, tamo razmjenjuje iskustva, a sklopljeno je i desetak brakova.

Snahe i Ukrajinke
Tatjana Arapović Obradović i Mihajlo Obradović vjenčali su se prije godinu dana, a uskoro im se rodio i sin Roko.
Kako kaže Tatjana, glavni razlog zbog kojeg dolaze u udrugu je želja da se druže jer se u bučnim kafićima više nisu "osjećali kao doma".

Hrvatske snahe sve češće postaju i Ukrajinke koje putem kijevske agencije "Crveno jedro" traže muževe Hrvate, posebno Dalmatince. Deset Ukrajinki dosad se udalo u Hrvatskoj, a bračnu sreću putem "Crvenog jedra" traži ih 200. Razlog zašto bračnu sreću traže u našoj zemlji jest teška ekonomska situacija u Ukrajini.


Iskrica za 122 tisuće osamljenih

Traženje partnera popularno je i putem interneta. Jedan od najposjećenijih hrvatskih portala, Iskrica, okuplja 122 tisuće članova svih dobi i iz svih krajeva Hrvatske. Zanimljivo je da muškaraca ima dvostruko više nego žena.


Svaki peti brak završi rastavom

Čak 20 posto brakova u Hrvatskoj završi rastavom, podaci su to Državnog zavoda za statistiku. U 2003. godini sklopljeno je, primjerice, više od 22 tisuće brakova, a rastavilo se gotovo pet tisuća parova. Grad Zagreb prednjači u tmurnoj statistici jer je rastavljen čak 1131 par, od čega je najviše brakova koji su trajali 20 i više godina.


Turopoljski primjer: Briga me kak izgleda, glavno da voli delati

Nakon oglašavanja na jednoj radio postaji na području Velike Gorice, u agenciju "Odjednom ti" javilo se puno Turopoljaca. Kada sam ih upitala koji su njihovi kriteriji pri odabiru žena, svi su rekli : Kaj me briga kak izgleda, važno je da voli delati! kaže vlasnica Sandra i dodaje: Naravno da takvim muškarcima nema mjesta u mojoj agenciji.


Starije žene vole mlađe muškarce

Prema dobnoj skupini, u zagrebačkoj agenciji "Odjednom ti" prevladavaju žene između 50 i 60 godina i muškarci između 30 i 40 godina. Zanimljivo je da žene u dobi od 50 godina koje su izgledom atraktivnije traže mlađe muškarce, od 30-ak godina. Mlađi muškarci također vole nešto starije žene, ali važno je da dobro izgledaju. No, muškarci šezdesetih godina ne ustručavaju se tražiti žene i dvadeset godina mlađe. Izgled je vrlo važan svima, a atraktivnijim klijentima Sandra na mjesec uspije dogovoriti 5-7 susreta. Ima i onih koji mjesečno imaju i 13 ugovorenih sastanaka sa suprotnim spolom. Zanimljivo je da žene i muškarci, što su atraktivniji, uspješniji, šarmantniji i elokventniji, to manje traže od partnera. S druge strane, kaže Sandra Stankić, što su osobe manje atraktivne, to su zahtjevnije i kompliciranije i visoki su im kriteriji pri odabiru partnera.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije