Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prekid suradnje

Agencija za zapošljavanje više ne želi raditi s Novim listom?

placa
29.07.2011.
u 07:22

Novi list kasni s plaćanjima agenciji, ona kasni s isplatom novinarima, a sindikat traži da se sklope ugovori o radu na neodređeno

Novinari Novog lista, njih 11, te još 16 djelatnika iz ostalih službi, do kraja kolovoza provest će na prisilnom godišnjem odmoru jer uprava tog izdavača ne može iznijeti rješenje prema kojem bi se te novinare zaposlilo. Riječ je o onima koji imaju ugovore o radu na neodređeno sklopljene s agencijom za zapošljavanje te preko nje obavljaju posao za Novi list, a nakon povratka s godišnjeg ugovori im se neće produljivati.

Problem je, kako doznajemo, što Novi list kasni s plaćanjima agenciji, a ona onda kasni s isplatom plaća novinarima. Sindikalni povjerenik za Novi list Nenad Miculinić objašnjava da sindikati traže da novinari sklope ugovore o radu na neodređeno. To za upravu nije mogućnost. Novinarima je ponuđen tek takozvani ugovor RPO, prema kojem novinar od “poslodavca” dobiva bruto iznos iz kojeg je obvezan platiti doprinose i poreze.

– Država se mora namiriti pa čak i ako novinarima ne isplate honorare, oni moraju platiti doprinose. Problem je što im se ne mogu jamčiti redovite isplate jer Novi list ne može na vrijeme plaćati ni agenciji, a kamo li novinarima honorare za RPO-ugovore.

Komentara 2

KL
klek88
07:54 29.07.2011.

Gdje su Vam sada Vaši komentari i pljuvanje po vladi i svemu što ima hrvatski predznak ako nemate novaca zna se stečaj tako kaže zakon .Puno ste pljuvali a u medjuvremenu ste izgubili sponzore i tržište jer loš proizvod se teško prodaje i sve je jasno ćao.

BC
BCA
08:15 29.07.2011.

Jel moguće da VL piše o sr........u NL. Pa ljudi jeli to moguće....he..he..he

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije