Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUGOOČEKIVANI POMAK

Agencija Fitch podigla kreditni rejting Grčke na B-

štrajk, grčka, atena (1)
AFP/PIXSELL
13.03.2012.
u 21:31

Agencija napominje kako u zemlji i dalje postoji rizik od bankrota te da je \'\'rizik neplaćanja\'\' još uvijek na visokoj razini

Agencija Fitch podigla je u utorak kreditni rejting Grčke s ograničenog bankrota na B- sa stabilnom perspektivom, objavljeno je na službenoj stranici agencije. Time je rejting poboljšan za čak četiri razine.

Nakon mjeseci neizvjesnosti i potonuća grčke ekonomije, u Grčku je stigla i jedna dobra vijest. Ovo je prvo podizanje Fitchevog rejtinga Grčkoj nakon 2003., ali i prvo općenito od izbijanja krize 2009. godine. Bloomberg ističe da se, zahvaljujući programu pomoći Europske unije i Međunarodnog monetarnog fonda te zamjeni obveznica kojima je ukupni dug smanjen za 100 milijardi eura, očekuje da će grčki dug pasti ispod 120 posto GDP-a do 2020. godine. On trenutno iznosi oko 170 posto.

Agencija napominje kako u zemlji i dalje postoji rizik od bankrota te da je ''rizik neplaćanja'' još uvijek na visokoj razini.

Ključne riječi

Komentara 28

Avatar Vrijeme
Vrijeme
21:49 13.03.2012.

Grci moraju otpustiti 150 000 iz birokracije.

OB
-obrisani-
22:09 13.03.2012.

A kaj za nas veli agencija Stupid & Poor ?! S tom agencijom bi najbolje surađival Mato Crkvenac.

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
22:01 13.03.2012.

previse ste se uhvatili rejting agencija zadnji put kad je rejting trebao biti bitan, bio je kriv (subprime mortgages...)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije