Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAC-Remorker

Zbog Tadićeve bolesti odgođena dva ročišta Kalmeti i ostalima

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/3
08.02.2018.
u 20:41

Drago Tadić na početku je i sam bio osumnjičen, no nije optužen, pa se špekuliralo da je dobio oprosnicu jer je ispričao što se sve radilo

Zbog bolesti Drage Tadića, osječkog poduzetnika, na zagrebačkom Županijskom sudu odgođena su dva ročišta u nastavku suđenja Božidaru Kalmeti i ostalima optuženima za aferu HAC-Remorker. Sudu je dostavljena Tadićeva medicinska dokumentacija koju je on predao sudu u Osijeku, a zagrebački Županijski sud će je vještačiti kako bi se ustanovilo kakvo je Tadićevo zdravstveno stanje. Tadić istovremeno čeka da sjedne na klupu za svjedoke na suđenju Kalmeti i ostalima te poziv za izdržavanje kazne, budući da je pravomoćno osuđen na dvije godine zatvora zbog pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda u slučaju Branimira Glavaša.

Što se tiče afere HAC-Remorker, kada je cijela ta priča počela, Tadić je i sam bio osumnjičen. No na optuženičkoj klupi nije završio, pa se špekulirao da je dobio tzv. oprosnicu, nakon što je odlučio progovoriti o tome kako su se dobivali poslovi na izgradnji autocesta. Prema Tadićevu iskazu iz istrage, od njega se tražilo mito, a za uzvrat je njegova tvrtka Osijek Koteks trebala dobiti poslove na izgradnji autocesta. U iskazu u istrazi Tadić je kazao da je dao milijun kuna mita, kako bi njegova trvrtka dobila posao na izgradnji autoceste. Taj Tadićev iskaz obrana je bezuspješno osporavala u ranijim fazama postupka, navodeći da je riječ o nezakonitom dokazu jer je ispitan van radnog vremena.

Komentara 7

RI
rimac444
21:58 08.02.2018.

Razni udbaši cvitani i gamad razvlačiti će takve trakavice sa sanaderom , kalmetom i sličnima prema potrebama komunjarske partije.

LE
lebar
23:40 08.02.2018.

hebo vas taj iz spisa postenjacina sa rukom na sirotinji u gacama i nadasve velikog smrada Hrvatine..,bljak

DU
Deleted user
11:56 09.02.2018.

Pa kaj ak je bolestan; pa može se saslušati u bolnici ili na kućnoj njezi. Kak se svi prigodno razbole, imaju sinkope, slabo vide i sl. Bit će da su svi političari?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije