Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRIO DETALJE I PLAN PUTA

Afganistanac na sudu svjedočio o hororu u kombiju u kojem su krijumčari prevozili 67 migranata

migranti
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/4
19.12.2016.
u 15:32

Rekao je kako su u kombi, prema ranijem dogovoru, ušli na jednom odmorištu autoceste negdje u Slavoniji...

Jedan od afganistanskim migranata čiji su krijumčari uhićeni u subotu zbog prevoženja 67 Afganistanaca posvjedočio je pred sutkinjom istrage sisačkog Županijskog suda o nehumanim uvjetima prijevoza, doznaje se na sudu. Glasnogovornik sisačkog suda Željko Mlinarić izjavio je da je iskaz, kao svjedok, kod sutkinje istrage koja je trebala odlučiti o istražnom zatvoru za dvojicu bugarskih krijumčara, dao jedan afganistanski državljanin.

Govorio je o nehumanim uvjetima prijevoza, gladi te nedostatku vode i zraka tijekom vožnje. On je svjedočio kako su u kombi, prema ranijem dogovoru, ušli na jednom odmorištu autoceste negdje u Slavoniji, a uz novčanu naknadu trebali su biti prevezeni do zapadne Europe. Kao što je poznato, u teretnom kombiju, na desetak četvornih metara nelegalno je prevoženo 67 iscrpljenih i izgladnjelih emigranata, čiji su životi time bili ugroženi.

Policija nastavlja kriminalističko istraživanje slučaja i obradu emigranata koji su, nakon kraćeg zadržavanja u Sisku, smješteni u prihvatnim centrima u Hrvatskoj.

Zbog sumnje da su švercali ljude i prevozili ih u nehumanim uvjetima, dvojici bugarskih vozača kombija, u dobi od 49 i 42 godine, koji su saslušani kod istražne sutkinje Županijskog suda u Sisku, Ljubice Rendulić Holcer, određen je jednomjesečni istražni zatvor. Vozačima za to kazneno djelo prijeti do osam godina zatvora. Dvojici Bugara određen je odvjetnik, smješteni su u sisački zatvor, a o njihovu uhićenju i pokrenutom kaznenom postupku obaviješteno je i bugarsko veleposlanstvo u Zagrebu.

Komentara 1

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
23:06 19.12.2016.

to je kombi od 13-17m3... kak je tu natrpo 67ljudi??? mora da ih je slagao ko drva... strasno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije