Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROCJENA UN-A

Afganistan ima najvišu stopu smrtnosti novorođenčadi

beba
AFP
20.11.2009.
u 08:58

Stalni sukobi s talibanima, koji dodatno povećavaju nesigurnost u Afganistanu, usporili su i provođenje cijepljenja djece protiv dječje paralize koja je vrlo česta u toj zemlji, baš kao i pojava malih boginja, izvijestio je UNICEF.

Sa 257 umrlih na tisuću rođene djece Afganistan ima najveću stopu smrtnosti novorođene djece u svijetu.

Prema podacima UNICEF-a čak 70 posto stanovnika te države, duboko prožete ratnim sukobima, nema pristup čistoj vodi.

Stalni sukobi s talibanima koji dodatno povećavaju nesigurnost usporili su i provođenje cijepljenja djece protiv dječje paralize, vrlo česte bolesti u Afganistanu, baš kao i pojava malih boginja, izvijestio je UNICEF na konferenciji za novinare.

Izneseno je i da područje 43 posto države zbog nesigurnosti ne posjećuju humanitarne organizacije. Sve manje djece odlazi u školu, posebice djevojčice.

 

 

Komentara 7

MM
Mladen Miletić
10:45 20.11.2009.

Afganistan ima najvišu stopu smrtnosti novorođenčadi, jesu to djeca terorista ili demokrata tko zna tko im je tata. Znamo da su Rusi potukli mnoge a ostatatak demokratske sloge. Prije su bili u borbi antikomunisti , odavno su prekršteni u teroristi.ti. A znamo kome to dobro kristi... Udovica kao u priči i sada male teroriste ne pustiti da ne odlaze Alahu bio bi demokratski grijeh.

OB
-obrisani-
12:06 20.11.2009.

Koje licimjerstvo... a lazu citavom svijetu da su dosli da pomognu civilnom stanovnistvu Avganistana.. zasto ne posaljete doktore i lijekove umjesto sto saljete oruzije i vojnike... Kriminalci jedni okupatorski, sklonite te vase otrovne pipke iz te zemlje

MM
Mladen Miletić
10:39 20.11.2009.

Djecu terorista se riješi a da

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije