Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednički izbori u Afganistanu

Afganistan: Abdullah Abdullah povlači se iz predsjedničke utrke?

hamid karzai
AFP
31.10.2009.
u 08:35

Abdullah je pozvao na ostavku ključnih izbornih dužnosnika, ministara i pokrajinskih guvernera kako bi se smanjile prijevare i korupcija u drugom izbornom krugu

Abdullah Abdullah protukandidat Hamida Karzaia u drugom krugu predsjedničkih izbora u Afganistanu vjerojatno će se povući iz predsjedničke utrke, javljaju BBC i CNN.

Abdullah je pozvao na ostavku ključnih izbornih dužnosnika, ministara i pokrajinskih guvernera kako bi se smanjile  prijevare i korupcija u drugom izbornom krugu. Rok za ostavke istječe danas, a sudeći prema informacijama s terena to se neće dogoditi pa će Abdullah izaći iz utrke za predsjednika Afganistana.

S druge pak strane bivši američki veleposlanik u Afganistanu Zalmay Khalilzad rekao je za CNN kako misli da Abdullah nema dovoljno novaca za drugi krug izbora, te kako se boji da će dobiti manje glasova nego u prvom krugu, pa želi izbjeći izbornu blamažu.

Koji god bili pravi razlozi Abdullahovog mogućeg izlaska iz predsjedničke utrke, konačnu odluku donijet će on sam i to prema najavma danas ili najkasnije sutra.

Komentara 6

PR
prakator
08:59 31.10.2009.

Dobro si konju skonto da nisi vridan cilog svoga puka.Triba si davno otici kvinslingu jedan.

XY
xychhr200
11:30 31.10.2009.

Ne želim biti vulgaran, ali moram reći: SEREM SE NA VEČERNJAKOV \"FORUM\" zbog načina i \"kvalitete\" ocjenjivanja. Pa kad ćete konačno srediti to SRANJE..???

OB
-obrisani-
11:37 31.10.2009.

Prakator, ovaj sto trenutno vlada nece nigdje otici, vec njegov protukandidat....ovaj na slici je konj na koga se ameri jos uvijek klade, znaci on ostaje (bar za sada)..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije