Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Afera Spice: Šestak je i iz zatvora kontrolirao Podravku

Optuženici iz afere Spice komunicirali su zaštićenim kanalima veze putem Sektora za informatiku
14. lipnja 2011. u 08:30 17 komentara 179 prikaza
podravka (1)
Foto: Jurica Galoić
Pogledajte galeriju 1/3

Podravkino poslovodstvo ovih se dana počelo obračunavati s tajnom špijunskom mrežom u koprivničkoj prehrambenoj kompaniji, koja je ustrojena za mandata bivšega šefa uprave Zdravka Šestaka. Glavni okidač za taj obračun bilo je plasiranje u javnost ispisa telefonskih kontakata aktualnog šefa uprave Miroslava Vitkovića na početku suđenja za aferu Spice.

Informatički mag

Vitkovićev telefonogram, iz kojeg se vidi njegova aktivna komunikacija s USKOK-om u doba istrage o aferi Spice, u javnost je plasirao Polančecov branitelj Anto Nobilo kazavši kako ga je pribavio "informatički mag" Šestak. No datumi Vitkovićevih kontakata s istražiteljima locirani su u doba kada on više nije bio na čelu uprave, pa se pojavilo pitanje kako je do njih uopće mogao doći.

Večernji list doznaje da je interna istraga u Podravki, pokrenuta nakon Nobilove akcije, rezultirala frapantnom spoznajom – bivši je šef uprave nakon uhićenja i smjene zadržao pristupne podatke temeljem kojih se mogao logirati u kompanijin poslovno-informacijski sustav.

Drugim riječima, Šestak je sve vrijeme otkad nije zaposlen u Podravki imao pristup svim podacima kojima je mogao raspolagati i dok je bio na čelu koprivničke kompanije. Zbog tog sigurnosnog propusta on je sve vrijeme imao uvid ne samo u dnevne, tjedne, mjesečne i kvartalne poslovne rezultate nego i u sve aktivnosti poslovodstva, uključujući korespondenciju članova uprave.

Jučer smo putem SMS-a kontaktirali Z. Šestaka, ali nije odgovorio na pitanja o smjenama u Podravki i o sustavu prisluškivanja.

Tko su sve bili Šestakovi pomagači, te cijelu priču o tajnom špijunskom sustavu u Podravki, pročitajte u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Zasad je pročitana tek 901 stranica spis

Zasad je pročitana tek 901 stranica spisa u aferi

Suđenje bivšem potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu i sedmorici optuženih u aferi Spice da su oštetili Podravku za oko 400 milijuna kuna nastavljeno je u Županijskom sudu čitanjem financijske i druge dokumentacije u jednom od najvećih spisa u povijesti našeg pravosuđa. Od sudskog spisa koji broji 42.000 stranica jučer je tužiteljica pročitala ravno 901 stranicu dokumentacije. (dij)

Vrtovi Hrvatske
Mala škola imuniteta:
Koji vitamini i minerali brane naše tijelo?
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Plaćaj račune i upravljaj svojim financijama online: savjeti za organizaciju bez odlazaka u poslovnicu banke
 • -obrisani-:

  Afera Piranski zaljev: Sanader je i iz zatvora kontrolirao domače posebno domoljubne i svoje sakrivene bankovne konte na Hipo banci..

 • Avatar condor
  condor:

  U to vrijeme, kada je Šestak iz zatvora upravljao Podravkom, još nije bilo okončano poglavlje 23 - Pravosuđe.

 • -obrisani-:

  janez,doooooooosaaaaaaaaadaaaaaaaaan siiiiiiiiii