Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nobilov popis

Afera Spice: Šestak je i iz zatvora kontrolirao Podravku

podravka (1)
Foto: Jurica Galoić
1/3
14.06.2011.
u 08:30

Optuženici iz afere Spice komunicirali su zaštićenim kanalima veze putem Sektora za informatiku

Podravkino poslovodstvo ovih se dana počelo obračunavati s tajnom špijunskom mrežom u koprivničkoj prehrambenoj kompaniji, koja je ustrojena za mandata bivšega šefa uprave Zdravka Šestaka. Glavni okidač za taj obračun bilo je plasiranje u javnost ispisa telefonskih kontakata aktualnog šefa uprave Miroslava Vitkovića na početku suđenja za aferu Spice.

Informatički mag

Vitkovićev telefonogram, iz kojeg se vidi njegova aktivna komunikacija s USKOK-om u doba istrage o aferi Spice, u javnost je plasirao Polančecov branitelj Anto Nobilo kazavši kako ga je pribavio "informatički mag" Šestak. No datumi Vitkovićevih kontakata s istražiteljima locirani su u doba kada on više nije bio na čelu uprave, pa se pojavilo pitanje kako je do njih uopće mogao doći.

Večernji list doznaje da je interna istraga u Podravki, pokrenuta nakon Nobilove akcije, rezultirala frapantnom spoznajom – bivši je šef uprave nakon uhićenja i smjene zadržao pristupne podatke temeljem kojih se mogao logirati u kompanijin poslovno-informacijski sustav.

Drugim riječima, Šestak je sve vrijeme otkad nije zaposlen u Podravki imao pristup svim podacima kojima je mogao raspolagati i dok je bio na čelu koprivničke kompanije. Zbog tog sigurnosnog propusta on je sve vrijeme imao uvid ne samo u dnevne, tjedne, mjesečne i kvartalne poslovne rezultate nego i u sve aktivnosti poslovodstva, uključujući korespondenciju članova uprave.

Jučer smo putem SMS-a kontaktirali Z. Šestaka, ali nije odgovorio na pitanja o smjenama u Podravki i o sustavu prisluškivanja.

Tko su sve bili Šestakovi pomagači, te cijelu priču o tajnom špijunskom sustavu u Podravki, pročitajte u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Komentara 17

OB
-obrisani-
08:59 14.06.2011.

Afera Piranski zaljev: Sanader je i iz zatvora kontrolirao domače posebno domoljubne i svoje sakrivene bankovne konte na Hipo banci..

Avatar condor
condor
09:04 14.06.2011.

U to vrijeme, kada je Šestak iz zatvora upravljao Podravkom, još nije bilo okončano poglavlje 23 - Pravosuđe.

OB
-obrisani-
14:11 14.06.2011.

janez,doooooooosaaaaaaaaadaaaaaaaaan siiiiiiiiii

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije