Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA ZAHTJEV DORH-A

Blokiran dio Kulmera i imovina Ivice Todorića

Kulmerovi dvori
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/5
20.10.2017.
u 21:25

Ante Todorić prvo je otišao u DORH gdje je dao iskaz, a zatim je posjetio Županijski sud. Potom je otišao u Kulmerove dvore. Ocu Ivici izgubio se trag

Nemam komentara – kratko je kazao Ante Todorić u zgradi zagrebačkog Županijskog suda, gdje se malo prije 12 sati pojavio u društvu svojih odvjetnika Frana Olujića i Rajka Čogurića. Tamo je došao kako bi obavio formalnosti, odnosno preuzeo od suca istrage rješenje kojim je u odnosu na njega odbijeno određivanje istražnog zatvora.

Iznio kratku obranu

Mlađi Todorić prethodno je bio u zgradi Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu, kako bi iznio svoju obranu. Novinare je tamo uspio izbjeći, a medijima se kratko obratio malo kasnije pred Kulmerovim dvorima, službenim boravištem obitelji Todorić. Na novinarske upite je li odgovarao na pitanja tužitelja te što kaže o optužbama koje mu se stavljaju na teret Ante Todorić je kazao:

– Kao što sam obećao, došao sam u Hrvatsku i porekao sam sve ono što mi se stavlja na teret. Istraga je u tijeku. Nemam dalje komentara.

– Gdje je vaš otac? – pitali su ga dalje novinari.

– Hvala, doviđenja – bilo je sve što je na tu temu htio reći.

Riječ je tada preuzeo njegov odvjetnik Fran Olujić koji je objasnio da je Ante Todorić u kratkim crtama iznio svoju obranu.

– U obrani je porekao dva kaznena djela koja mu se stavljaju na teret. 

       Na pitanja tužiteljstva nije odgovarao, naprosto zato što u ovom trenutku nemamo uvid u cijeli predmet koji je iznimno opsežan pa bi to s naše strane bilo neozbiljno. Tereti ga se za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje isprava. Oba je djela porekao, a rekao je i da je u 20 godina, koliko radi u Agrokoru, sve obavljao po zakonskim propisima. Dalje ćemo u postupku se postaviti kao i do sada – on se ne smatra krivim i ni od čega ne bježi – kazao je Olujić.

Ante Todorić, sukladno najavama svojih branitelja, u Hrvatsku je došao u noći na petak, i to automobilom. Prethodno je avionom doletio iz Londona u jednu od zemalja u okruženju, no branitelji nisu precizirali koju. Hoće li i koliko ostati u Hrvatskoj, Ante Todorić nije rekao, no to je objasnio njegov odvjetnik.

– Ostaje li u Hrvatskoj, ne znam. Kao što znate, on živi i radi u Londonu. Došao je vidjeti svoju obitelj, provest će nekoliko dana tu, a nakon toga se vjerojatno vraća u London. Mi smo Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu naveli njegovu točnu adresu u Londonu koju su oni imali i prije – kazao je Olujić.

Na upit zna li gdje su Ivan i Ivica Todorić Olujić je odgovorio:

– Ne znam, a bilo bi i neozbiljno da komentiram gdje se nalaze klijenti drugih kolega odvjetnika.

Još nije tražena osoba

Ivica Todorić, kako se pretpostavlja, nalazi se u Londonu, a od 18. listopada na blogu se nije oglasio. Najveća je enigma gdje je njegov sin Ivan jer se njegovi odvjetnici o tome nisu izjašnjavali, a zadnjih dana kao njegova moguća boravišta spominjali su se London, Srbija i Švicarska. U međuvremenu, dok se čeka žalba tužiteljstva na odluku suca istrage, po nalogu suda blokiran je jedan dio imovine Ivice Todorića.

Konkretnije, prema podacima iz zagrebačke gruntovnice, stavljena je zabilježba na Kulmerove dvore. Zahtjev je zaprimljen 19. listopada, a u zabilježbi se navodi da je stavljena temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu te da se tom zabilježbom zabranjuje otuđenje ili opterećenje nekretnine. Prema izvatku iz zemljišnih knjiga kao vlasnici Kulmerovih dvora upisani su Ivica Todorić i sve troje njegove djece, kćer Iva Balent te sinovi Ivan i Ante. Odlukom suda imovina je sada blokirana svima njima. Što se pak tiče pozicije Ivice Todorića, koliko je poznato, EUN za njim još nije raspisan.

Komentara 31

DO
dopizdilomi
16:00 20.10.2017.

Uzeli su mu nešto što nije njegovo. Čestitam. Vjerodostojno.

NA
narod1
17:42 20.10.2017.

E kad bi bar bakice koje prodaju sir pokraj ceste ovako tretirali. A ne bakice odmah u bajbok, a Todorići na slobodu. Lopovsko društvo korumpirano od dna do vrha

WI
wice
16:27 20.10.2017.

Taman za rusku ambasadu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije