Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Advent u Osijeku oživio središte grada

Advent u Osijeku
Foto: Promo
1/10
PR
Autor
PR članak
18.12.2017.
u 12:52

Uspješna turistička priča iz Slavonije i Baranje

Božićni ugođaj u ambijentu središta Osijeka. Primamljivi mirisi i okusi kuhanog vina, čaja, domaćih rakija, kobasica, božićnih slastica i ostalih gastronomskih delicija. Veliko kružno klizalište u šumi borova mijenja vizure središnjeg osječkog trga. Koncerti, događanja, natjecanja, božićno kino u prozirnoj kupoli posred trga, a za djecu božićni tramvaj i lunapark iz nekih zaboravljenih vremena…

Neki su to od brojnih sadržaja koje već dva tjedna obilaze tisuće posjetitelja najveće manifestacije u istočnoj Hrvatskoj. Zahvaljujući njima, nakon više godina kada je praktički bilo pusto, zbog zatvaranja lokala i preseljenja dobrog dijela trgovina u velike trgovačke centre, središte Osijeka ponovno je živnulo. Zbog toga su zadovoljni i sami stanovnici najvećeg slavonskog grada. „Bila sam već nekoliko puta na Adventu u Osijeku, odlično je. Osobito mi je bilo dobro prošle subote, kada je bilo zbilja puno sadržaja, pa i blagdanski kamion. Super je bilo, dolazim opet“, kaže mlada Osječanka Martina, jedna od mnogih koji hvale bogatu ponudu što se u centru Osijeka nalazi od 1. do 31. prosinca.

Foto: Promo

Riječi hvale ne čude jer je Advent u Osijeku postala vrlo brzo respektabilna manifestacija, koja iz godine u godine raste i privlači sve veći broj posjetitelja u grad. Advent je lani završen sa preko 100.000 posjeta u mjesec dana; broj kojem bi se veselili i gradovi koji se više oslanjaju na turizam od Osijeka. Stogodišnji tramvaj, Škoda 8, stoji na pruzi na Trgu Ante Starčevića usred adventske vreve. Nedavno je potvrđena kao pokretna kulturna baština, a sada kada više ne prevozi putnike, ova očuvana ljepotica zvijezda je uz koju se fotografiraju tisuće posjetitelja. Upravo se s takvim posebnostima izdvojio osječki advent i privukao sebi publiku – puno sitnih i autentičnih detalja, čini ovu adventsku bajku uspješnom. Postavljen je, naravno, i Božićni sajam, u okviru kojega je, na ukupnoj površini većoj od 5.000 četvornih metara, raspoređeno 50 drvenih kućica s bogatom ponudom, od vrhunskih osječkih i baranjskih restauranta do unikatnih i originalnih božićnih suvenira i poklona.

Foto: Promo

Nema dvojbe: ovogodišnji Advent u Osijeku oživio je poznate, središnje prostore grada, ali otkrio i neke nove prostore u Osijeku. Kada se zbroji sve navedeno, kao i poruke i vrijednosti koje njeguje Advent u Osijeku – zajedništvo, dobrota, ljubav, nada i budućnost – nimalo ne čudi da zvuči i izgleda privlačno i posjetiteljima izvan Slavonije i Baranje. „Po svemu što vidim, čitam i čujem, Advent u Osijeku je pun zanimljivih sadržaja. Meni se posebno sviđa što sam pročitala da u jednoj kućici nude meni fini desert churros s nutellom. Eto, već zbog toga isplati se doputovati u Osijek. Churros s nutellom prije kuhanog vina – zvuči sjajno“, komentira Sandra iz Zadra na službenoj Facebook stranici „Advent u Osijeku“.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?