Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRA

Ada Damjanac i Mladen Rajko u sukobu interesa?

ada
Patrik Macek/PIXSELL
29.08.2014.
u 08:48

Povjerenstvo navodi da je USKOK utvrdio da je Damjanac uz redovnu saborsku plaću primila i naknadu za rad općinske načelnice u Fažani

Povjerenstvo za odlučivanje o sukoba interesa pokrenulo je na sjednici od 21.kolovoza ove godine postupak protiv saborske zastupnice i načelnice Općine Fažana Ade Damjanac zbog moguće povrede članka 12. Zakona o sprječavanju sukoba interesa, a koji proizlazi iz istovremenog primanja plaće za obnašanje dužnosti zastupnice u Hrvatskom saboru i naknade za volontersko obnašanje dužnosti općinske načelnice Općine Fažana.

Povjerenstvo navodi da je USKOK provjerom utvrdio da je Ada Damjanac u razdoblju od 22.prosinca 2011. do 1.ožujka 2012. uz redovnu saborsku plaću primila i naknadu za rad općinske načelnice u Fažani u sveukupnom iznosu od 10.603 kune.

Povjerenstvo je pokrenulo postupak i protiv Mladena Rajka koji je od 2009. do 2013. obnašao dužnost općinskog načelnika Općine Tinjan, zbog moguće povrede istovremenog obnašanja dužnosti načelnika i obavljanja funkcije prokurista u trgovačkom društvu Cerot d.o.o, Istra Sol d.o.o. i Bala d.o.o, kao i zbog obavljanja funkcije člana uprave u Istra Sol d.o.o., a nakon isteka mandata od 22. svibnja 2013. postaje direktor trgovačkog društva Bala d.o.o. i Istra Sol d.o.o, dok je nadalje nastavio biti prokurist u trgovačkom društvu Cerot d.o.o. Jozo Ćubela.

>> Hitno u provjeru je li Varga zbog kongresa liječnika u sukobu interesa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije