Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi nesporazum

A zašto još nitko nije pozvao hrvatske župane na mimohod?

'27.12.2011., Zagreb - Zlatko Komadina dolazi na sjednicu Vlade Republike Hrvatske.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
02.08.2015.
u 21:00

Zlatko Komadina (SDP) nije dobio poziv, ali očekuje ga "sutra", Zlatko Ževrnja (HDZ) otići će umjesto na mimohod na posvećenje nove crkve u kninu, a predsjednik Zajednice županija, Tomislav Tolušić (HDZ) komentira da je nepozivanje župana "valjda u skladu s time koliko su vladi Z. Milanovića važne županije

Dva dana prije održavanja vojnog mitinga u Zagrebu, na koordinaciji Državnog odbora za organizaciju proslave 20. obljetnice Oluje izbila je svađa. Kako saznaje Večernji list "zaiskrilo" je između predstavnika "iste strane", dakle između članova iz vladine koordinacije i predstavnika Ministarstva obrane (MORH-a)!

Do svađe je došlo kada se na koordinaciji shvaćeno da nitko još nije pozvao hrvatske župane na mimohod!? U Vladi su mislili da će to učiniti MORH, kao organizator, a u MORH-u da je to posao Vlade. Situacija je, naravno neugodna, jer većina župana pripadaju glavnoj oporbenoj stranci, HDZ-u, a stranački vrh glavne oporbene stranke ionako mimohod ocjenjuje "SDP-ovim izumom".

Provjerili smo priču u uredima triju župana. Iz ureda Primorsko-goranskoga župan Zlatka Komadine (SDP) (na slici) potvrđuju kako "još uvijek nije stigao službeni poziv za vojni mimohod, ali župan očekuje da će ga dobiti u ponedjeljak". Splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja (HDZ) također potvrđuje da nije dobio poziv za mimohod.

- No, kako poziv nije stigao, prihvatio sam poziv za dva događaja izuzetno važna tog dana za moju županiju, pa ću otići na posvećenje nove crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta u Knin, a kasnije, u 21 sat na predstavu "Ero s onoga svijeta" koja se upriličuje u Vrlici. Poziv nije stigao niti na adresu Tomislava Tolušića (HDZ), župana Virovitičko-podravskog i predsjednika Hrvatske zajednice županija.

- To je, valjda u skladu s time koliko su vladi Zorana Milanovića važne županije, zaključuje Tolušić. Skandali i nesporazumi oko organizacije mimohoda tako se nastavljaju, no očekuje se kako će organizatori, izgledno pozive poslati početkom tjedna. Ne bude li već kasno.

>> Izravni prijenosi obilježavanja 20. obljetnice vojne operacije Oluja na HRT-u

>> Tko će iz veteranskih krugova sjediti u svečanoj loži

Komentara 21

Avatar Nomad09
Nomad09
21:45 02.08.2015.

Zlajo, zašto tebe zvati? Pa Frljo i Obi ti organiziraju Kontra-Oluju u Rijeci. Nije valjda da nećeš prisustvovati?

Avatar guza guzic
guza guzic
22:28 02.08.2015.

Kad se pojavi predsjednica Kolinda oni ce dobit proljev od muke,a jos ona glavna ona vedri i oblaci bice to najteza vecer za milanovica pusicku stazica bauka grcica itd

MA
marijaqwer
22:51 02.08.2015.

Zupane nitko nije pozvao na proslavu Oluje jer oni nemaju nikakve veze sa Olujom, a mnogo jedu i piju na tud racun svakodnevno da bi ih bilo jako skupo pozvati sve na jedno mjesto istovremeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije