Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.03.2014. u 12:00

Ni jedna stranka i ni jedan lider stranke u Hrvatskoj nije doživio toliko medijskih atentata. I ostao živ.

Medijska slika HDZ-a u 2014. izgleda ovako: HDZ-u slijedi – bankrot, izbacivanje iz europučana (EPP), raskol u koaliciji s Ružom Tomašić, izlazak Hrgova HSS-a iz iste, brisanje iz registra hrvatskih stranaka. Medijska slika Tomislava Karamarka izgleda ovako – netalentirani, nepametni nazadnjak, neandertalac (!?) kojeg će članstvo zbaciti. Istodobno, mediji su već temeljito ismijali objavljene projekte iz gospodarskog programa, a najviše projekte – navodnjavanja, infrastrukture, energetike, dok je delirij izazvao projekt gradnje podmorskih tunela između otoka.

Suprotno tim najavama, ove subote Karamarko je potpisao koaliciju. Tu su i Ruža i Hrg. “Domoljubna koalicija”. Nije, dakle bila nemoguća, koja se ne smije dogoditi. A Karamarko je još uvijek predsjednik HDZ-a. Sada se već može utvrditi da nema “pokopanije” stranke na našem političkom prostoru od HDZ-a. A svakako da nema “ubijanijeg” predsjednika stranke od Karamarka. Ni jedna stranka i ni jedan lider nije doživio toliko medijskih atentata. I ostao živ. No “atentatori” nisu duhoviti mangupi niti je akcija kojom su napadali smiješna. Potrudili su se. Jako. Posebno u protekla dva mjeseca, kada je lansiran problem “Ruža”.

Ciljalo se na savez s njom jer su politički protivnici na bolan način prošlog svibnja shvatili – nakon neočekivane pobjede HDZ-ove koalicije na prvim euroizborima – da je riječ o jakoj, pobjedničkoj sinergiji. Nije se zakuhalo samo izvana, nisu samo mediji, kukurikavci i predsjednik Josipović tu “gađali” nego je Karamarko imao oporbu i unutar stranke. I dio vodećih ljudi iskazao je neprijateljstvo prema koaliciji s Ružom. Teze su bile iste – HDZ nepotrebno skreće udesno, umjesto u centar, a ne može pobijediti desničarenjem. Rabile su se i laži poput one da je Ruža radikalni protivnik EU. Sada, nakon betoniranja “Domoljubne koalicije” može se krenuti u kampanju. Vatrenu, jer, posljedično, rezultat svibanjskih izbora znači prolaz ili pad HDZ-a i SDP-a. Znači, ne odmah, ali tendencijski i prolaz ili pad Milanovića i Karamarka. Prođu li dva bloka i dva lidera “podnošljivo”, objavit će pobjede i mogu ići dalje. Doživi li, pak jedna od strana, jedan od ta dva lidera izborni debakl, e to će već ubrzati stvari. Stoga, realno ovdje je riječ o presudnim unutrašnjim izborima, a ne o izborima za EU parlament.

Stoga “naputak” predsjednika Josipovića koji je, prilikom raspisivanja izbora kazao da je “za građane vrlo važno da se kampanja vodi o onome o čemu će se odlučivati u Europskom parlamentu, a ne o ustašama i partizanima”, neće biti prihvaćen. Karamarko je od početka, a u svibnju će biti dvije godine kako je preuzeo vođenje stranke, “tržišno orijentiran” u političkom smislu. Ovisi o rezultatima više od ostalih jer mu je ostavljen niski prag tolerancije grešaka. Prva veća greška i – leti. Zato on strategijske greške i ne čini. Premda, vidjeli smo, prema slici koju o njemu stvaraju protivnici i mediji ispada da je apsolutna neznalica i da sve što čini jest pogrešno. Ismijavanje, vidjeli smo, dobro podnosi. I naplaćuje, kao što je to učinio nakon što su ga Milanović i Pusićeva prestali ismijavati zbog projekta pelješkog mosta. Ismijavanju nije kraj. Sada je teza da Kolinda neće biti HDZ-ov protukandidat Josipoviću. I da će Andrej Plenković zaratiti s Karamarkom.

A što ako Karamarko ipak zna što čini?

>> HDZ i HSP AS ipak zajedno: Evo kako su raspodijelili mjesta na listi za EP!

>> 'Ako bude trebalo, HDZ će bez problema prikupiti sav novac'

Komentara 43

Avatar Aristarh
Aristarh
12:30 23.03.2014.

"Stoga “naputak” predsjednika Josipovića koji je, prilikom raspisivanja izbora kazao da je “za građane vrlo važno da se kampanja vodi o onome o čemu će se odlučivati u Europskom parlamentu, a ne o ustašama i partizanima”, neće biti prihvaćen" .............. Naravno da neće; Josipović je počeo prvi govorom u IZRAELU da u Hrvatskoj živi ustaška zmija...on je kreator Lex Perkovića. On udara ispod pojasa a daje naputke; ne udarajte ispod pojasa. Tuđma je uspio pomiriti partizane i ustaše ali su antifašisti po profesiji lansirali ustaše da bi lakše osvojili vlast. Lansirali ih u Srbiju četničkim vojvodama i u Izrael a sad Kad treba pogledati svom narodu u oči onda NAPUTAK, NEMOJMO SADA O TOME. E malo sutra gospodine Josipoviću sa tvojim jadnim svjetnicima kojima je nezavisna republika Hrvatska nužno zlo. Živio Hrvatski narod koji konačno sam odlućuje o svojoj sudbini baš onako kako je Tuđman rekao; imamo državu i biti će onakva kakvu je sami uredimo. Narod je zbunjen specijalnim ratom izvana i iznutra ali vrijeme radi za njega. Kad tad će progledati SKROZ. Ruža Tomašić je na meti svih neprijattelja nezavisne Hrvatske i dobro je da je sina sklonila u Kanadu. Ona valjda zna da joj je život (zdravlje)ugroženo u Hrvatskoj, ovakvoj kakva je trenutno.

DE
Dejan1000
13:37 23.03.2014.

Ja ne znam zasto se kolumnisti bave kritiziranjem oporbe umjesto vlasti. To m ije apsurdno.

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
12:23 23.03.2014.

Politika je šah a Karamarko je velemajstor . Podmuki medijski napadi ljevice , odbijaju se od njega kao od betonskog zida . On Radi i ne govori puno , ali kada progovori par rijeci ,onda je šah mat , uništi nekoliko mjeseci ljevicarskog "truda" sa dvije tri rijeci . Najopasniji je "zavjet za Hrvatsku" , oni su pod maskom ljevice upali u stranku za obitelj , a sve bivši agenti udbe i KOSa , Mesicevi Generali ,Kruljac, Miljavac , a i "geneal Marko Lukic" se nekoliko puta izjasnio protiv lustracije . Oni su opasnost za stranku za obitelj , ne za HDZe , oni trebaju razbiti "drugu desnicu" , da desnica ne dobije absolutnu vecinu u saboru , da ne mogu mijenjati ustav i zaustave lustraciju . Mislim da ce se sve to razbistriti za vrijeme EU izbora da ce postati jasno tko je tko , da ce za predsjednicke izbore postojati jasne fronte .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije