Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
platila tek naknadno

A. Ljuba optužena jer je prijatelje povela na more na trošak MUP-a

aleksandra ljuba
Pixsell
11.08.2012.
u 11:30

Ljetovanje je bivša glasnogovornica PUZ-a poslije platila iz svog džepa. Kazneni progon ipak nije izbjegla

Aleksandru Ljubu, bivšu glasnogovornicu zagrebačke policije, i Miju Vadžića, bivšeg šefa Odjela uslužnih djelatnosti MUP-a, USKOK je nedavno optužio zbog zloporabe položaja i ovlasti, zbog čega je, prema tvrdnjama tužitelja, MUP-u nanesena šteta od nekoliko tisuća kuna. Riječ je o tome da je nekadašnja glasnogovornica PUZ-a, tvrdi tužiteljstvo, 2006. godine iskoristila svoj položaj te na ljetovanje u policijsko odmaralište u Dramlju povela prijateljicu i njezinu djecu na trošak MUP-a.

Nagodio se s USKOK-om

Kasnije je platila iz svog džepa cijeli trošak ljetovanja, ali kazneni progon ipak nije izbjegla. Mijo Vadžić je pak priznao krivnju te se nagodio s tužiteljstvom tako da se na pripremnom ročištu na kojem se odlučuje o svjedocima i dokazima koji će biti izvođeni tijekom postupka, a koje će se održati krajem kolovoza na zagrebačkom Županijskom sudu, neće morati pojaviti.

Inače, Aleksandra Ljuba trenutačno radi poslove policijske službenice za odnose s javnošću u Odjelu za odnose s javnošću MUP-a, kamo je iz PUZ-a premještena u travnju 2010. godine. Bez obzira na pokrenuti kazneni postupak, nije udaljena s dužnosti koju obavlja. MUP je u svojem priopćenju objasnio da je u ovom slučaju, prema Zakonu o policiji, nastupila apsolutna zastara pokretanja disciplinskog postupka pa se, kažu, nisu stekli zakonski uvjeti za njezino udaljenje s dužnosti. Zakon o policiji, naime, predviđa da policijskom službeniku služba prestaje po sili ako je pravomoćno kažnjen za kazneno djelo za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti, danom saznanja za to. “Kako je u konkretnom slučaju riječ o pripremnom ročištu, nisu ispunjene ni zakonske pretpostavke za prestanak službe”, stoji u priopćenju MUP-a. Što se tiče Mije Vadžića, njemu je radni odnos u MUP-u prestao još u srpnju 2010. godine jer je na vlastiti zahtjev otišao u mirovinu.

Puno gori problem

U MUP-u je nedavno bilo puno gorih problema s još jednom bivšom glasnogovornicom koja je dobila i rješenje o izvanrednom otkazu. Riječ je o nekadašnjoj glasnogovornici splitske policije Marini Kraljević Gudelj, za koju se ustanovilo da ima lažnu diplomu Filozofskog fakulteta u Zagrebu pa je Općinsko državno odvjetništvo tereti za kazneno djelo korištenja krivotvorene javne isprave za koje je predviđena kazna od pet godina pa se ovaj predmet radi po skraćenom postupku koji započinje podizanjem optužnog prijedloga državnog odvjetnika. Bivša glasnogovornica nedavno je trebala biti ispitana u tužiteljstvu, ali je tražila drugi termin jer je na bolovanju.

Komentara 47

MO
MojMikro
14:21 11.08.2012.

koji su to tocno "poslovi policijske službenice za odnose s javnošću u Odjelu za odnose s javnošću MUP-a" !? Tko je obavljao te poslove dok je ona glasnogovorila? Ili je posla opet toliko da su i nju morali zaposliti na tom radnom mjestu? ministarstvo istrazivanja ruda i gubljenje vremena, da nije zalosno bilo bi smijesno

Avatar Matija22
Matija22
11:48 11.08.2012.

sad nek se javi glasnogovornica zagrebačke policije i neka nas obavijesti o tom slučaju na dnevniku

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
14:20 11.08.2012.

Ta odmarališta bi trebalo ukinuti pa ne bi bilo zloupotreba.Neka policajci idu na svoj trošak ljetovati po komercijalnim cijenama ili neka si grade vikendice na moru.Neka to prodaju pa će imati za plaće i evo prave uštede.Mnoga javna poduzeća su prodala svoja odmarališta ili su im banke uzele zbog duga.Sva odmarališta privatizirati a ne ljetovati na račun države.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije