Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kriminal u hdz-u

A. Hebrang svjedočio u USKOK-u o prodaji struje i Fimi mediji

'11.02.2011., Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, Zagreb - Andrija Hebrang, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
Autor
Ivanka Toma
19.01.2012.
u 11:00

Kao potpredsjednik NO-a Croatie osiguranja Hebrang je svjedočio je li J. Kosor kumovala otkazu D. Mihanoviću i zataškavanju korupcijske afere

Andrija Hebrang, član predsjedništva HDZ-a koji je u posljednje vrijeme u otvorenom sukobu s predsjednicom te stranke Jadrankom Kosor i njezinim najgorljivijim saveznikom Vladimirom Šeksom, postao je svjedok koji bi mogao biti vrlo neugodan za stranku.

– Točno je da me USKOK saslušao kao svjedoka, no zbog tajnosti postupka ne smijem vam o tome ništa reći – kratko je prokomentirao Hebrang informaciju da je proteklih dana dosta vremena proveo u sjedištu USKOK-a u Gajevoj ulici u Zagrebu.

Neslužbene informacije govore da je Hebrang svjedočio u dva predmeta. Jedan je korupcijska hobotnica Fimi media, a drugi je slučaj malverzacija pri prodaji povlaštene struje šibenskom TLM-u i dalje Aluminiju Mostar.

Svjedok o zataškavanju

U prvom slučaju moglo bi se raditi o izvidima što ih Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu provodi o (ne)zakonitosti smjene, a potom i otkaza Damiru Mihanoviću. Podsjetimo, Mihanović je prvi svjedočio o slučaju Fimi media i tome kako je Croatia osiguranje zajedno s ostalim državnim tvrtkama bilo izreketareno. O tome je, kako je tvrdio, 2009. godine poslao obavijest Jadranki Kosor, no posredno je dobio poruku neka povuče prijavu. Mihanović je tvrdio i da je Ivan Šuker kao predsjednik NO-a Croatije osiguranja na njega izvršio pritisak. Budući da je bio zamjenik predsjednika NO-a Croatije osiguranja, Hebrang bi mogao biti važan svjedok o okolnostima pod kojima je Mihanović smijenjen iz Upravnog odbora, a potom još i dobio otkaz u Croatiji osiguranju.

U slučaju prodaje struje šibenskom TLM-u i njezine distribucije Aluminiju Mostar, što je HEP-u donosilo velike gubitke, Hebrang ima što reći s dvije pozicije. Jedna je što su ti poslovni aranžmani u koje je HEP bio uvlačen dogovarani na predsjedništvu HDZ-a, a druga je što je Hebrang u ključno vrijeme bio član Vlade zadužen za gospodarstvo.

Odbijeni prijedlozi

Na temu struje Hebrang će USKOK-u zasigurno biti dragocjen svjedok i stoga što je imao zaseban prijedlog u vezi s tim aranžmanima, ali je ostao u manjini i odbijen.

Prema izjavama koje je davao još prije više od dvije godine, Hebrang se zalagao za davanje povlaštene cijene energenata šibenskom TLM-u te za pomaganje Aluminiju Mostar, tim prije što Hrvatska ima udjele, no smatrao je da gubitke koji su pritom nastajali za HEP nekako treba sanirati. Njegova je ideja bila da se ti gubici pretvore u poslovne udjele u Aluminiju.

Komentara 19

TO
Toni50
11:09 19.01.2012.

Vlasnik hrvatske, kako vidimo i hrvatske struje svjedoči A. Hebrang svjedočio u USKOK-u o prodaji struje .... kako vidimo nema papira ugovora podpisa dokaza o tome dabome nego \"svjedoci\" kako su sjedili u šumi ruku pružili jhedan drugome i prodalii a u šumi sjede okolo vatre \"zna se\" koji ljudi koji če sad svjedočiti istunu povedati o tome poslu ! ( pitaju tipa koji je trebao izmišljati laž za Sanadera ! ) Tip koji prizna da kadakada se zabuni i kaže istinu..)

FE
Felicijen
16:48 19.01.2012.

Sad je samo pitanje jeli im lagao ili im samo nije govorio istinu ?

DU
Deleted user
13:27 19.01.2012.

Kome vjerovati? Notornom lažljivcu ili Suzani i drugu Sovi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije