Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak na članak

A. Davutoglu: Ako se Balkan složi, bit će u vrhu svjetske politike

U intervjuu za Večernji list Ahmet Davutoglu, ministar vanjskih poslova Turske, govori o vodećoj ulozi Turske na Balkanu, neootomanizmu, pristupu EU, odnosima s Hrvatskom i Bliskom istoku.

Komentari 9

XA
xaron
19:14 25.01.2010.

Sergej, trebao si se malo pripremiti za ovaj intervju te pitati o zahtjevu Bugarske za ostetu od 20 mldi. $ zbog protjerivanja 350 000 Bugara iz tuske 1924 godine.

VL
ZA
zagabria1
17:03 25.01.2010.

čovjek baš pametno i odmjereno govori. Npr odlično kaže da je budućnost u raznolikosti. Također dobro kaže da bi sve zemlje Balkana bile puno itjecajnije da su složnije. A i ne vidim ništa loše da se Turska uključi u ove krajeve kao protuteža konstantnim težnjama Srbije i Rusije da zavlada Balkanom. Dobre vijesti

VL
UK
Ugo Kajvez
18:22 25.01.2010.

Mislim da bi mi hrvati trebali od turaka tražiti odštetu što su nam napravili u prošlosti .... tj, ako žele ući u EU ...... kao što sve dobre EU zemlje rade susjedima ..... (slo-hrvatskoj, ..njem.-češkoj, itd) . Možda bi i srbi trebali također tražiti odštetu .....

VL
NA
Nagual
07:49 26.01.2010.

Samo nek´ budu tamo dolje i neka nas se klone. Njihovih 500 godina tiranije i divljanja po krajevima ex YU je ostavilo velikih tragova kao i njihovo islamiziranje Hrvata i Srba i eto sada imamo u BIH milijun muslimana i pitanje je vremena kada ce poceti praviti sranja sa svojom istocnom bracom..

VL
BT
bili-tartuf
16:30 25.01.2010.

san van lipo bija reka, da stizú Turki u EU prije i priko Serbije....

VL
OB
-obrisani-
17:12 25.01.2010.

Ja mnim da će se sada iza ovih versko-nacionalnih neutralnih nickova pojaviti verske boje pa će se čak i neka zagabria odati kao muslimanka. Inače, nije Turska najveća u Evropi ni po broju stanovnika ni po površini. To je Rusija dakako.

VL
Avatar punkufer
punkufer
18:43 25.01.2010.

Za Meića bi bilo dobro da pročita ovaj intervju i vidi kako se vodi politika, što znači pozitivno gledanje na svoju zemlju i njezinu budućnost. Mesić ovom turskom ministru nije ni do koljena.

VL
OB
-obrisani-
22:51 25.01.2010.

Na celu sa demokratskom Njemackom koja je Europi i svijetu uputila ispriku zbog nacisticke proslosti sa kojom ona danas nema nikakve veze, manje vise svi genocidasi i fasisti su to isto ucinili. Npr. Japan za koji sve isto vazi sto i danas za demokratsku drzavu. Jedino otomanska zvijer jos uvijek hoce u Europu ali bez isprike za pretvaranje crkvi u dzamije, nevidjeni teror, mucenja, pljacke, silovanja i protjerivanje domicilnog krscanskog stanovnista nad koji je Turska pocinila i genocid. Sve dok Turska ne uputi ispriku i ne prizna pocinjen genocid, ona u stvari brani, njeguje i podrzava sve nabrojane zlocine svojeg otomanskog carstva. Cak i dan danas Turska vrsi nevidjen teror kako prema tamosnjim krscanima tako i prema Kurdima. Takva fasisticka djelovanja mogu dobiti samo jednu cestitku i to samo sa jednom porukom. MARS IZ EUROPE

VL
ST
strsica
23:41 25.01.2010.

Balkan da se slozi, hajdemo i da to vidimo.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.