Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reforma zdravstva

90 milijuna eura za reorganizaciju hitne pomoći u Hrvatskoj

zdravstvo
Iva Vidović/VLM
24.09.2010.
u 14:24

Ministarstvo je raspisalo natječaj za kupnju 128 novih visokoopremljenih vozila hitne pomoći.

Vlada Republike Hrvatske ulaže 72 milijuna eura, a Svjetska banka 18 milijuna eura u jednu od reformi koju provodi Ministarstvo zdravstva, a riječ je o reorganizaciji hitne medicinske pomoći u RH i osnivanju županijskih zavoda za hitnu medicinu.

Program reorganizacije predstavljen je danas u zgradi županije u Gospiću, a glavnu riječ vodio je državni tajnik Dražen Jurković koji je naglasio kako je riječ o najvažnijem projektu Ministarstva zdravstva na kojemu protekle dvije godine radi stotinjak ljudi.

Otkrio je kako će Hrvatska uskoro prvi put dobiti školovane liječnike koji su specijalizirali hitnu medicinu, a upravo uvođenje nove petogodišnje specijalizacije jedna je od zadaća ove reforme.

Također, ministarstvo je raspisalo natječaj za kupnju 128 novih visokoopremljenih vozila hitne pomoći koja bi dodatno pridonijela zdravstvenoj usluzi stanovnicima Hrvatske, ali i turistima u vrijeme sezone.

- Hrvatska će se ovom reformom možda približiti i najrazvijenijim zemljama Europe i svijeta - optimističan je Jurković.

Osim novih vozila i doškolovanja liječnika, svaka županija dobit će novi centar za hitnu medicinsku pomoć.

Komentara 1

BI
bigboii
15:19 24.09.2010.

Reorganizacija je stvarno potrebna i sviđa mi se svaki oblik ulaganja u medicinu kod nas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije