Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Običaji

7. smotra folklora 'Slovaci Slovacima' u Požeštini

7.  smotra folklora 'Slovaci Slovacima'
Foto: pozega.eu
1/5
12.07.2014.
u 22:50

Uz domaćine Slovake požeškog kraju nastupili Matica slovačka iz Miljavaca kraj Virovitice, Češka beseda iz Bjeliševca i HKUD Slavonija iz Jakšića

Po sedmi puta Matica slovačka za Požeško-slavonsku županiju „Kukičin Kuntarić“ iz Jakšića organizirala je uz ribičke objekte „Zelene lagune“ u selu Rajsavac svoju tradicionalnu smotru folklora „Slovaci Slovacima“.

Nakon pozdravnih riječi predsjednika Matice Pavela Tregera i zamjenika požeško-slavonskog župana Željka Jakopovića smotru je otvorio načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, a okupila je više od 200 sudionika iz četiri folklorna društva. Uz domaćine Slovake požeškog kraju nastupili Matica slovačka iz Miljavaca kraj Virovitice, Češka beseda iz Bjeliševca i HKUD Slavonija iz Jakšića tako da su brojni posjetitelji na otvorenom mogli vidjeti običaje Slovaka, Čeha i Slavonaca. Uz ovu priredbu već nekoliko godina se organizira istoimena likovna kolonija na otvorenom.

Ove godine na njoj je bilo 20 likovnjaka iz Matice slovačke „Kontra skupina“ iz Josipovca Punitovačkog kraj Đakova, zatim su tu bili Brodski akvarelisti, te likovnjaci požeškog kraja. Slike u različitim tehnikama, uglavnom pejzaži ovog kraja, ostaju u fundusu Matice slovačke Kukučin Kuntarić“ koja tako obogaćuje svoje prostorije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije