Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
školstvo

640.000 kuna za bolji školski standard radovanskih đaka

radovan (1)
Lj. Risek
18.11.2011.
u 12:01

Iz županijskog proračuna u osuvremenjivanje škole uloženo je 560.000 kuna, dok je za uređenje okolne komunalne i sportske infrastrukture Grad izdvojio još 80.000 kuna

– Uređenje i sanacija krovišta sportske dvorane Osnovne škole Metela Ožegovića u Radovanu, vrijedni 380.000 kuna, te ugradnja prozora i zaštitnih rešetki, što je stajalo još 60.000 kuna, samo su dio velikih ovogodišnjih ulaganja u podizanje školskog standarda učenika i djelatnika te školske ustanove. Zadovoljstvo i osmijeh učenika, koji sada nastavu tjelesne i zdravstvene kulture pohađaju u suvremenim i funkcionalnim prostorima, najljepša su nagrada i Varaždinskoj županiji i matičnom gradu Ivancu, koji su visokim ulaganjima pridonijeli modernizaciji prostora i poboljšanju sigurnosti učenika – čulo se u radovanskoj školi koju su, u povodu završetka sanacijskih i radova obnove, obišli varaždinski dožupan Milan Pavleković i ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić. 

– Uz sanaciju krovišta i ugradnju prozora, iz županijskog proračuna izdvojili smo još 60.000 kuna za gradnju novog pristupnog stubišta. Njime je učenicima-putnicima, čim siđu sa školskog autobusa, omogućen siguran poprečni prilaz do škole. Budući da se škola nalazi pokraj prometne županijske ceste, uz nepregledan zavoj, u suradnji sa ŽUC-om postavljena je i svjetlosna signalizacija, pri čemu dva preventivna radara upozoravaju vozače na oprez u blizini škole – izjavio je Pavleković te dodao da je Županija u osuvremenjivanje škole i dijela okolne infrastrukture uložila 560.000 kuna.

Gosti su školu obišli u pratnji gradskog vijećnika s toga područja Ivana Sedlara i ravnateljice Ane Koščak, koja je istaknula zadovoljstvo obavljenim radovima. A sve to, kazao je gradonačelnik Batinić, rezultat je već poslovično dobre suradnje ivanečkih školskih ustanova s Gradom i Županijom, na svim područjima obrazovanja.

– Neprestano treba dodatno ulagati u škole i djeci pružiti sve moguće uvjete za školovanje jer ono je temelj razvitka svakoga društva – istaknuo je Batinić. Iz ivanečkog gradskog proračuna u povećanje standarda i sigurnosti učenika u prošlih je godinu dana izdvojeno 80.000 kuna, a najveći dio ulaganja odnosi se na rekonstrukciju kanalizacijsko-oborinskog kolektora za odvodnju otpadnih voda iz škole (50.000 kuna), gradnju pješačke staze od škole do igrališta (13.200 kuna), na iscrtavanje igrališta ispod škole (6400 kuna), gradnju temelja autobusne nadstrešnice (6760) i drugo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije