Naslovnica Vijesti Hrvatska

600 tisuća kn za Mesićev ured prebacuje se za civilne invalide Domovinskog rata

Tako bi Mesić umjesto 777.819 kuna dobio 177.819 kuna, a proračun za civilne invalide bi se uvećao s 22,3 milijuna na 22,9 milijuna kuna
15. ožujka 2016. u 21:02 271 komentara 33851 prikaza
Stjepan Mesić
Foto: Anto Magzan/Pixsell

Most je, uz amandman kojim traži smanjenje izdvajanja za financiranje stranaka, odlučio u proceduru uputiti još jedan amandman na proračun za ovu godinu. Tako predlažu da se 600 tisuća kuna uzme uredu bivšeg predsjednika Stjepana Mesića i da Ministarstvu branitelja, točnije civilnim invalidima Domovinskog rata. Tako bi Mesić umjesto 777.819 kuna dobio 177.819 kuna, a proračun za civilne invalide bi se uvećao 22,3 milijuna na 22,9 milijuna kuna. 

– To predlažemo jer su civilni invalidi godinama nepravedno zanemarivani te se za njih nije našao adekvatan iznos u proračunu, a sve u svrhu izjednačavanja njihovih prava s pravima ostalih stradalnika  Domovinskog rata – pojašnjavaju u Mostu. Mesiću pak sredstva uzimaju zbog, kako kažu, očitog nesrazmjera između financiranja njegova ureda i općeg gospodarskog stanja, posebno jer, tvrde, Ured nema javno objavljen učinak svog poslovanja koji bi opravdao njegovo financiranje.  

Pitanje je kako će se njihov partner u Vladi, HDZ postaviti prema ovom udaru na Mesića. Podsjetimo, šef HDZ-a bio je Mesićev savjetnik za nacionalnu sigurnost dok je bio predsjednik RH.

>> 'Čemu služi Mesićev ured? To treba odmah ukinuti!'

>> Mesić odgovorio onima koji traže ukidanje ureda bivšeg predsjednika

Elipso

 • Avatar juricamesko
  juricamesko:

  puno je njemu dati 177 tisuća kuna.dovoljno je 17 kuna.neka popije dvije kave i gotovo i to je za njega previše od hrvatske države.

 • gordana93:

  treba mu uzeti sve kakav ured bivseg predsjednika?kakve su to gluposti? nek si ga sam placa

 • plavac plavi:

  Treba mu dati stan i hranu u-Remetincu!!