Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA MEDIJSKA KUĆA

60 milijuna Kineza gledalo emisiju o Hrvatskoj, pogledajte o čemu se pričalo

Foto: PIXSELL/HTZ
1/4
05.03.2021.
u 16:59

- Voditelji su nas iznenadili sjajnim izgovorima hrvatskih imena i općenito znanjem o Hrvatskoj - kaže direktorica Hrvatske turističke zajednice u Kini Franka Gulin

Na kineskom Hainan TV-u, kojeg prati oko 700 milijuna gledatelja, emitirana je epizoda u postupnosti posvećena Hrvatskoj, izvijestila je direktorica Hrvatske turističke zajednice u Kini Franka Gulin, koja je uz hrvatskog veleposlanika u NR Kini Darija Mihelina sudjelovala u snimanju emisije o Hrvatskoj. 

Epizoda je emitirana u sklopu sedme sezone emisije Connections, popularnog mozaičnog TV showa koji se emitira od 2016. godine, a u kojem TV voditeljica Mei Qing ugošćuje stručnjake za kulturu i veleposlanike u NR Kini iz zemalja diljem svijeta.

„Emitiranje emisije o Hrvatskoj, koju je u prvom prikazivanju pratilo oko 60 milijuna gledatelja, sjajna je prilika za promociju naše zemlje na kineskom tržištu. U emisiji je bilo riječi o Muzeju prekinutih veza, šibenskom Međunarodnom dječjem festivalu, Dubrovačkim ljetnim igrama i gradu Zadru koji je prijateljski grad sa kineskim tropskim rajem Sanyom. Dotakli smo se i nogometa i Maksima Mrvice, a voditelji su nas iznenadili sjajnim izgovorima hrvatskih imena i općenito znanjem o Hrvatskoj“, izjavila je Gulin.

Hainan TV velika je regionalna medijska kuća u vlasništvu Hainan Broadcasting Group sa sjedištem na najvećem kineskom otoku Hainanu. Svoj program emitira na osam kanala i satelitskoj televiziji, dok je dobar dio programa i livestreamova dostupan online. S obzirom da se emisija emitira u sklopu čitave mreže spomenute televizije te u inozemstvu, kao i u sklopu platformi Hong Kong International Saellite TV, iQiyi, Tencent, TravelNet i Himalaya, gledanost je i značajno veća od službenih brojki.

 

>> Pogledajte i ovaj video - Dino (12) ima 50 kućnih ljubimaca o kojima brine: “Imam guske, kokoši, svinju, zečeve...”

Ključne riječi

Komentara 18

JA
jadnatikoza
17:51 05.03.2021.

Kaže voditelj Čang: Onoga tamo znam iz 74', ime mu je Sova, bio je dobra komunjara. Šta? A pardon, danas je to g.Šeks, posebno je doprinio 'modernizaciji' sudstva. Znate, tamo vam je još na vlasti partija samo malo manje učinkovita od naše kineske!

DU
Deleted user
17:11 05.03.2021.

O nasljedniku Komunističke partije Hrvatske, HDZ-u?

DU
Deleted user
18:56 05.03.2021.

Znate koja je najgledanija emisija iz "regije"? Valter brani Sarajevo!!! To je kultna serija u Kini i gotovo da nema Kineza koji za nju ne zna! Da im probamo prodati Kapelske kresove?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije