Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAĐA NA PAPUKU

59-godišnjak prijetio nadzornicima pa završio u pritvoru

drvo
Maja Šantoši/Pixsell
27.04.2011.
u 17:36

Kradljivci u šume ulaze najčešće predvečer i noću, nakon što šumari napuste područje

VOĆIN – Sve brojniji nadzornici u Parku prirode Papuk imaju sve više posla jer krivolovci, kradljivci drveta i zaštićenih biljnih vrsta sve češće zalaze u šume i odnose sve što im se nađe na putu. 

U redovitom nadzoru zaštićenog područja nedaleko od špilje Uviraljka nadzornici Stjepan Gal i Miroslav Mesić zatekli su u subotu oko 17 sati pedesetdevetogodišnjeg M. J. s traktorom i prikolicom ogrjevnog drveta koje nije bilo obilježeno šumarskim pečatom.

Vlasnik traktora nije poslušao naredbe nadzornika koji su tražili da zaustavi traktor zbog zapisnika, već je nadzornike zamalo pregazio traktorom i uputio se kući. U pomoć je pozvana policija pa je M. J. uhićen, a kod njega je pronađen i pištolj.

Zbog prijetnje službenim osobama i sumnje da je nezakonito odvozio ogrjevno drvno sa zaštićenog područja protiv M. J. je policija podnijela kaznenu prijavu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije