Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protiv 31,3 posto

55,3 posto Hrvata za brak žene i muškarca u Ustavu!

U ime obitelji
Patrik Macek/PIXSELL
06.06.2013.
u 20:13

Među onima koji su sigurni da će izaći na referendum o ovom pitanju, ako do njega dođe, čak 68,7 posto ispitanika podržava brak kao zajednicu žene i muškarca u Ustavu, dok se tome protivi 25 posto ispitanika.

55,3 posto hrvatskih građana glasovalo bi da se u Ustav unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca, dok je protiv 31,1 posto ispitanih, pokazali su rezultati ankete Promocije Plus koja je objavljena u HRT-ovu Dnevniku.

Među onima koji su sigurni da će izaći na referendum o ovom pitanju, ako do njega dođe, 68,7 posto ispitanika podržava brak kao zajednicu žene i muškarca u Ustavu, dok se tome protivi 25 posto ispitanika.

Od 1300 ispitanika njih 44,9 posto odgovorilo je da će sigurno izaći na referendum, ako se bude održavao, dok je 10,2 posto odgovorilo da će vjerojatno na njega izaći. Sigurno neće izaći 26 posto, a vjerojatno neće 12,1 posto.

Građanska inicijativa "U ime obitelji" danas je izvijestila da će sljedećeg tjedna Saboru predati zahtjev za raspisivanje referenduma s više od 710 tisuća potpisa. Referendumsko pitanje glasilo bi: "Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?".

>>U ime obitelji: Saboru ćemo predati više od 710.000 potpisa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije